Ga naar de inhoud

Kerst nagerechten

Yes, tijd voor een artikel met alle lekkere kerst nagerechten. De kersttoetjes. Toetjes die extra feestelijk zijn en een heerlijke afsluiter van het kerstdiner. Want voor het toetje hebben we altijd nog wel een gaatje toch?

Kerst nagerechten overzicht

Kerst nagerechten

Kerst nagerechten zijn er in vele soorten en maten. Ga je voor een fris toetje met ijs, of juist een warm chocolade lava cakeje?

Wat ik zelf heel fijn vind is dat je veel toetjes al kunt voorbereiden. Zo kun je het eerder op de dag al klaarmaken en heb je er weinig werk aan tijdens het diner. Je pakt het alleen even uit de koelkast, of maakt het even af met de laatste finishing touch. In dit overzicht zijn de meeste toetjes ook goed vooraf te maken. Bij de meeste toetjes moet het zelfs. Omdat het nog met opstijven, invriezen of noem maar op.

In dit overzicht zijn de kerst nagerechten onderverdeel is toetjes met chocolade (mijn favoriet), toetjes met ijs en overige toetjes. Van triffle’s, tiramisu, ijstaarten tot chocolade taartjes. Er zit vast ook iets lekkers bij voor jou.

Heb je al bedacht met welk gerecht je het kerstdiner afsluit maar kun je nog wel inspiratie gebruiken voor andere gangen? Bekijk dan ook de overige overzicht artikelen met de lekkerste kerstrecepten:

Kerst nagerechten met chocolade

Kerst nagerechten met chocolade

Mijn favoriet zijn de kerst nagerechten met chocolade. Ik check bijvoorbeeld altijd of er een chocolade taartje, brownies of chocolademousse op het menu staat. Afsluiten met chocolade is altijd goed. Voor welk kerst nagerecht met chocolade ga jij?

Kerst nagerechten met ijs

Toetjes met ijs

IJs. Je moet ervan houden. Zelf vind ik het na een diner vaak te koud, ik ga bijvoorbeeld liever voor een mousse. Al moet ik zeggen dat de baked Alaska hier een mooie combinatie van is. En de appel galettes zijn ook zo super lekker, die kun je met of zonder ijs serveren.

Kerst nagerechten

Overige Kerst nagerechten

En dan zijn er ook nog heel veel heerlijke toetjes zonder ijs en zonder chocolade. Of met een klein beetje chocolade. Het Italiaans schuimtoetje is een van mijn favorieten, maar ook de speculoos tiramisu met kersen. Voor welke ga jij?

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op