Kerstmenu inspiratie
Bewaren
Kerstmenu inspiratie, kan je dat nog gebruiken? Dan ben je hier op het juiste adres. We tippen je 4 gevarieerde kerstmenu’s. Een kerstmenu met vlees, een vismenu, vegetarisch kerstmenu en een menu waarbij we vlees, vis en vega combineren. Kortom, kerstmenu’s voor ieder wat wils.
Kerstmenu inspiratie
In dit artikel delen we stuk voor stuk lekkere en gevarieerde kerstmenu’s. De gerechten zijn gemakkelijk om te bereiden en er zijn geen ingewikkeld ingrediënten voor nodig. En wat ook fijn is: de meeste gerechten kun je heel goed voorbereiden. Zo hoef je als de gasten zijn gearriveerd nog zo min mogelijk in de keuken te staan. En kun je zelf ook echt genieten van het diner.
De gerechten uit de kerstmenu’s kun je natuurlijk ook mixen en matchen. Bijvoorbeeld een visvoorgerecht gevolgd door een vegetarisch tussengerecht en een vlees hoofdgerecht.
Scroll snel naar beneden om de diverse kerstmenu’s te bekijken.
Kerstmenu met vlees
Een feestelijk kerstmenu met vlees. Een lekker voorgerecht van carpaccio met een twist, gevold door een heerlijke soep. Hoofdgerecht met hele lekkere jus en lekker fris toetje. Kortom een compleet menu waar iedereen van smult.
Voorgerecht: carpaccio torentje
Tussengerecht: bloemkoolsoepje met krokant baconkruim
Hoofdgerecht: ossenhaas met knoflookjus
Bijgerechten: de lekkerste aardappeltjes uit de oven en gekarameliseerde witlof met parmaham
Dessert: speculoostiramisu met kersen
Kerstmenu met vis
Een vismenu is vaak wat lichter dan een menu met vlees. Wat fijn is als je meerdere gangen serveert. We combineren meerdere vissoorten in de verschillende gangen. Van een fris tartaartje tot de klassieke zalmcocktail (met een twist) en wellingtonpakketjes als hoofdgerecht.
Voorgerecht: aardappeltartaartje met makreel
Tussengerecht: zalmcocktail met filodeeg
Hoofdgerecht: zalm wellington pakketjes
Bijgerechten: aardappelsterren en gekarameliseerde wortels met tijm en honing
Nagerecht: eton mess kerstkrans
Vegetarisch kerstmenu
Als je opzoek bent naar een vegetarisch kerstmenu is er ook veel keuze. Met groenten kun je zoveel lekkere gerechten bereiden. Gegrilde groenten is een van onze favorieten. Dit combineren we graag met bijvoorbeeld bruschetta of bladerdeeg.
Voorgerecht: tartaar van rode biet met geitenkaasmousse
Tussengerecht: bruschetta met ui, champignons en truffel
Hoofdgerecht: hartige strudel met paddestoelen en geitenkaas
Bijgerechten: bloemkoolpuree met kruidenolie en spruitjes met brie en cranberry
Dessert: cakerol met stoofpeer en witte chocolade
Gevarieerd kerstmenu
Wil je graag een mix van vlees, vis en vegetarisch serveren? Dan is dit gevarieerde kerstmenu ideaal. Serveer een trio van vlees, vis en vega gerechten als voorgerecht, een soepje met drie verschillende toppings en een combinatie van surf en turf als hoofdgerecht.
Voorgerecht: trio van carpaccio met vitello tonnato en zalm
Tussengerecht: 3x blini hapjes of romige aardappel-preisoep met 3 toppings
Hoofdgerecht: kabeljauw met serranoham en venkelpuree
Dessert: Italiaans schuimtoetje