Ga naar de inhoud

Aardappelspies met spek en courgette

Lekker gerecht voor bij de barbecue. Een aardappelspies met spek en courgette. AVG op een stokje. Gebakken aardappel met krokant gebakken spek en gegrilde courgette.
10 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Aardappelspies met spek en courgette

Aardappelspies met spek en courgette

Yes, we gaan weer voor een lekker barbecuerecept. Deze keer een lekker bijgerecht, een spies. Namelijk een aardappelspies met spek en courgette. Een lekker hapje dat het goed doet bij iedere barbecue. Groot en klein smult hiervan!

Aardappelspies met spek en courgette

Camping koken

Voor dit recept mocht ik aan de slag met een van de nieuwe modellen van de CADAC barbecues, namelijk de 2 COOK 3 PRO DELUXE. Dit is een lichtgewicht kooktoestel met 2 branders die onafhankelijk van elkaar werken en ook gelijktijdig gebruikt kunnen worden. Je kunt bakken op de bakplaat, grillen op de grillplaat of een pan gebruiken op de pandrager. Zo kun je 2 dingen tegelijk doen op de barbecue. Én met de meegeleverde percolatorhouder zet je zelfs een kop verse koffie op dit toestel.

Bakken en grillen, maar ook koffiezetten en een eitje bakken. Ideaal op de camping!

Tip: de hele maand juni ontvang je bij aankoop van een 2 Cook 3 gratis het camping kookboek dat ik voor Cadac heb ontwikkeld. Het kookboekje wordt automatisch aan je winkelmand toegevoegd als je bestelt via de website van Cadac.

Aardappelspies met spek en courgette

Aardappelspies met spek en courgette

Na het gehaktbrood en de eenpanspasta (het ideale campinggerecht) ben ik deze keer aan de slag gegaan met een bijgerecht. Want bij de barbecue eten we vaak meerdere kleine dingetjes bij elkaar. Deze keer een aardappelspies die ook bij onze meiden zeer in de smaak viel.

Voor deze aardappelspies met spek en courgette komt het koken op de 2 pitten van de 2 Cook 3 goed van pas. Het spek bakken we krokant op de bakplaat, en ook de plakken courgette bakken we alvast even aan. Hierna rijgen we het met de plakken aardappelen aan de spies en grillen we het op de bakplaat tot de aardappel goudbruin en mooi krokant gebakken is.

Aardappelspies met spek en courgette

Cadac recepten

Bij het koken op de camping is de CADAC barbecue een begrip. Inmiddels heb ik hier op de website al meerdere recepten in samenwerking met CADAC mogen publiceren. Ik tip je graag een paar toppers, voor als je bij de aardappelspiesen nog meer inspiratie kunt gebruiken.

Tip: je kunt deze recepten ook met elkaar combineren zo en een compleet barbecue-menu samenstellen.

Tip: Samen met CADAC heb ik ook aan twee barbecue kookboeken mogen werken. Het CADAC Camping kookboek en CADAC Citi kookboek zijn op dit moment weer volop verkrijgbaar. Je vindt ze op alle CADAC-verkooppunten, en ook via mijn webshop. En yes, deze kookboekjes zijn ook heel erg fijn om in de caravan of vouwwagen te gebruiken.

Ingrediënten

stuks

Extra benodigd

  • satéprikkers
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze aardappelspies met spek en courgette

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Week de satéprikkers vooraf een half uurtje in water.
2
Stap 2
Breng de plakken courgette op smaak met zout en peper en bestrijk met olijfolie. Bak de plakken courgette en stukken paprika op de bakplaat. Schuif de groenten naar de zijkant en bak de plakken spek aan op dezelfde bakplaat.
3
Stap 3
Snijd de aardappelen in plakken.
4
Stap 4
Rijg om en om een plakjes aardappel op de prikker en wissel af met spek, courgette en paprika. Probeer hierbij de vorm van de aardappel na te bootsen,
5
Stap 5
Bestrijk de aardappelen met olie en kruid het met zout en peper.
6
Stap 6
Bak de aardappelen rondom aan en gaar op grillplaat van de barbecue.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Vitello tonnato plank
Groentespiesjes met falafel en tzatziki
Gegrilde groenten met chimichurri en burrata
Venkelsalade met spinazie en grapefruit

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op