Ga naar de inhoud

Broodje met zalm, ei en spek

Een heerlijk belegd broodje met zalm, ei en spek. Zalm en spek lijkt misschien een vreemde combinatie, maar heel erg lekker. Zeker met de avocado erbij.
15 minuten Bereidingstijd
Delen op
Broodje met zalm, ei en spek

Broodje met zalm, ei en spek

..en avocado. Een broodje met zalm, ei en spek en avocado dus. Een lekker goed belegd lunchbroodje. Met vis en vlees. En geloof me, dat is een heerlijke combinatie!

Tip: ook lekker om dit broodje te serveren bij de paasbrunch.

Broodje met zalm, ei en spek

Ik zit op dit moment ontzettend in een ‘broodje zalm fase’. Als ik buiten de deur lunch kies ik opvallend vaak (lees zo goed als altijd) voor een broodje zalm. Iedere keer hetzelfde dus, maar toch is het elke keer weer anders.

Soms valt het tegen omdat het broodje zo goed als alleen sla en gerookte zalm is belegd. Een andere keer is het een verrassing omdat het nog lekkerder en beter belegd is dan ik had gehoopt. Op een van die keren waarbij ik positief verrast was is dit broodje met zalm, ei en spek gebaseerd.

Broodje met zalm, ei en spek

Broodje met zalm, ei en spek 

Dit broodje met zalm, ei en spek (en avocado) is gebaseerd op het broodje dat ik at bij Restaurant Madonna in Amersfoort. Ik was zo verrast door dit broodje dat ik zin had om het thuis ook te eten. En dus ging ik met het broodje aan de slag.

De combinatie van zalm met avocado is wat mij betreft een topper. De spek erbij maakt het verrassend, en het gepocheerde eitje maakt het af. Zo smullen! En het is helemaal niet moeilijk om dit broodje zelf klaar te maken.

Zelf het broodje maken

De basis van dit broodje met zalm is een boterham. In dit geval heb ik gekozen voor een ongesneden volkoren brood zodat ik zelf thuis in dikkere plakken kon snijden. Je kunt dit broodje zalm ook serveren op een afbakbroodje. Maar aangezien dit geen broodje is om af te happen, met bestek gaat veel gemakkelijker, vind ik het handiger om voor een boterham te gaan.

De lekkere dikke boterham besmeer je met fijngeprakte avocado. Dit beleggen we met een pluk rucola en vervolgens met plakjes gerookte zalm. Hierop leg je plakjes krokant gebakken ontbijtspek. en dan is het tijd voor de finishing touch, het gepocheerde eitje. Eventueel kun je het broodje bestrooien met geroosterde pijnboompitjes, maar je kunt deze ook achterwege laten.

Hieronder in de receptkaart vertel ik je uitgebreid hoe je gemakkelijk een ei kunt pocheren, je kunt het ook nalezen (en bekijken) in dit artikel (waarbij ik extra tips geef). Vind je dit toch te lastig of spannend? Dan kun je het gepocheerde eitje vervangen door een zacht gekookt eitje.

Broodje met zalm, ei en spek

Broodje met zalm recepten

Scroll naar beneden om direct aan de slag te gaan met het lekkere broodje met zalm, ei en spek waar dit artikel om gaat. Maar wil je nog meer inspiratie met broodje met zalm recepten? Dan tip ik je graag ook deze toppers die eerder op de website zijn gepubliceerd:

Ingrediënten

persoon

Extra benodigd

  • keukenpapier
  • theezeefje
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze broodje met zalm, ei en spek

Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Bak de spek in een droge koekenpan krokant. Leg dit even weg op keukenpapier om uit te lekken. Maak de pan schoon en droog en rooster eventueel de pijnboompitjes krokant.
2
Stap 2
Prak de avocado fijn met een vork en breng op smaak met zout en peper.

Het pocheren van het ei

1
Stap 1
Giet heet water in een pan met een scheutje azijn in het water. Zet het fornuis op medium.
2
Stap 2
Maak met een lepel een draaikolk in de pan. Breek een ei in een kommetje en laat dit in het midden van de draaikolk ‘vallen’. Door de draaikolk vouwt het eiwit zich om de dooier.
3
Stap 3
Laat het ei ongeveer 2-3 minuten in het water garen.
4
Stap 4
Lepel het ei voorzichtig uit de pan met een theezeefje en laat het even uitlekken op keukenpapier.

Het opmaken van het broodje

1
Stap 1
Verdeel de avocadomash over het brood, verdeel hierover een handje sla. Beleg dit met met gerookte zalm en de plakjes gebakken spek. Leg het eitje erop. Bestrooi met pijnboompitjes en breng op smaak met zout en peper.
2
Stap 2
Geniet van je heerlijke belegde broodje.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Wrap met spinazie, kip en feta
Pasta Florentine met zalm
Bahn mi met omelet
Eton Mess recept

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op