Ga naar de inhoud

Citroenmuffins met kruimeltopping

Een heerlijke zomermuffin. Citroenmuffins. Lekker fris en lichtzoet. Een topper voor op een mooie zomerdag!
20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Citroenmuffins

Citroenmuffins met kruimeltopping

Lekkere frisse baksels, ik ben er gek op! En ik moet zeggen ik kom dan ook al bij een baksel met fruit erin verwerkt. Deze keer ben ik gegaan voor citroenmuffins. Heerlijke luchtige muffins met frisse citroen en kruimeltopping. Zo lekker!

Citroenmuffins

Muffins

Ik ben gek op muffins. Ik kan niet ontkennen dat ik als ik mezelf mag verwennen ik regelmatig ergens een muffin koop. Bij of koffietentje of de bakker bijvoorbeeld. Ik hou van het luchtige van een muffin, zo luchtig mogelijk wat mij betreft. Het liefst houd ik ook van een extra smaakje bij de muffins. Blueberrymuffins (deze zijn nog steeds mijn favoriet) of een chocolademuffin is altijd goed.

Deze keer wilde ik voor een andere variant gaan. Een echt zomerse muffin. Het werden deze mega lekkere citroenmuffins met kruimeltopping.

Citroenmuffins

Citroenmuffins met kruimeltopping

Citroenmuffins dus. Yum! Een lekker licht en fluffy cakeje. Ik ben er gek op!

Het fijne aan muffins is dat je ze gemakkelijk mee kunt nemen om uit te delen. Zo hoef je niet te snijden bijvoorbeeld, het zijn al mooie eenpersoonsporties.

De basis van deze citroenmuffins is een beslag gemaakt van ei met olie, poedersuiker, citroen (-rasp, -sap en extract), bloem, bakpoeder en baksoda. Dit maakt een heerlijke fluffy muffin. Zoals het hoort. Ik vond het leuk om in dit geval nog iets extra’s toe te voegen. Dat is een kruimeltopping geworden. Een mix van bloem met boter en poedersuiker.

Het resultaat zijn heerlijke frisse citroenmuffins met kruimeltopping. Lekkere zomermuffins!

Tip: als je geen cupcakevormpjes in huis hebt kun je hiervoor ook bakpapier gebruiken. Knip bakpapier in vierkantjes van 12×12 cm. En leg deze in de ingevette muffinvorm. Met de onderkant van een glas kun je bijvoorbeeld alvast de vorm erin duwen voor je het beslag in de vormpjes spuit of lepelt.

Citroenmuffins
Citroenmuffins

Ingrediënten

stuks

Voor de kruimeltopping:

Extra benodigd

  • Muffintray
  • bakpapier of papieren cupcakevormpjes
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze citroenmuffins met kruimeltopping

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden (hetelucht). Vet de muffintray in, gebruik papieren vormpjes.
2
Stap 2
Meng in een kom de eieren met olie, poedersuiker en citroenrasp. Roer hierna de citroenextract, melk en citroensap erdoor.
3
Stap 3
Meng in een ander kom de droge ingrediënten, de bloem met bakpoeder, baksoda en zout. Meng dit met de natte ingrediënten door tot het net gemengd is.
4
Stap 4
Maak de kruimeltopping door de bloem, poedersuiker en boter met je vingers te kneden tot een kruimeldeeg.
5
Stap 5

Verdeel het beslag over de vormpjes (gebruik hiervoor eventueel een spuitzak), zorg dat ze mooi vol zitten. Bestrooi dit met het kruimeldeeg.

6
Stap 6
Bak de citroenmuffins 20-25 minuten in de oven.
7
Stap 7
Laat ze even kort afkoelen en haal ze uit de vorm om op een rek verder af te koelen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta

1 reacties

Daphne

Vandaag deze citroenmuffins gemaakt en ze waren erg lekker. Viel bij iedereen in de smaak, dus ik ga ze zeker vaker maken!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op