Crumble van nectarine met kersen
Bewaren
Tijd voor een lekker toetje! We gaan voor een heerlijk crumble van steenfruit, in dit geval een crumble van nectarine met kersen. Een fris, romig, zoet mengsel met een knapperige crumble. Zo lekker!
Deze crumble bereid je in de oven ,maar het kan natuurlijk ook op de barbecue.
Op een hete dag in de zomer doe je de oven het liefst niet aan, maar beloof me dat je een uitzondering maakt voor deze heerlijke crumble met nectarine en kersen.
Deze fruitsoorten zijn in de zomer op haar lekkerst én is de perfecte vulling voor deze heerlijke crumble.
Maar in plaats van de oven kun je natuurlijk ook de barbecue gebruiken om deze zomerse crumble op te bereiden. Misschien wordt hij dan wel nóg lekkerder!
Crumble van nectarine met kersen
De crumble van nectarine met kersen is eenvoudig om klaar te bereiden. Het fijne is ook dat je zowel de fruitvulling als de topping al kunt voorbereiden. Bewaar het in de koelkast zodat je het alleen nog de oven in hoeft te schuiven.
Voor deze crumble heb ik ervoor gekomen om nectarines en kersen t gebruiken, maar je kunt deze crumble eigenlijk met van alles en nog wat vullen, ideaal! Neem bijvoorbeeld perzik of aardbei met bosbessen.
Het fruit meng je met suiker, limoensap en maizena en laat je even staan zodat de smaken in kunnen trekken. Daarna, mag het zo hup de (ingevette) ovenschaal in.
Over het fruit verdeel je hierna een heerlijke crumble van boter, bloem, suiker en havervlokken. Vooral die laatste gaan voor extra crunch zorgen na het bakken. Zo lekker!
Crumble recepten
Deze crumble van nectarine met kersen is een ideale crumble voor de zomermaanden, omdat het steenfruit deze maanden in het seizoen en het aller lekkerste is. Maar andere maanden van het jaar kun je natuurlijk ook genieten van een heerlijke warme crumble. Juist in de wintermaanden wanneer het fruit dat we in dit recept gebruiken niet voorhanden is.
We tippen je graag deze crumble recepten die ook online staan op de website:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze crumble van nectarine met kersen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden.Stap 2
Snijd de nectarines in blokjes. Verwijder de pit van de kersen en snijd ook de kersen in stukjes. Meng in een kom met de maïzena, het limoensap en de 2 eetlepels basterdsuiker en laat even staan.Stap 3
Maak nu de crumble door met je handen de boter door het meel, de havervlokken, de suiker en het zout te mengen. Je mengsel moet uiteindelijk de structuur van nat zand krijgen.Stap 4
Verdeel het fruit over de ovenschaal en verdeel de crumble daaroverheen. Bak de crumble nu 45 -60 minuten in de oven totdat de bovenkant krokant is en het fruit zacht. Serveer warm of koud. Lekker met ijs.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze crumble van nectarine met kersen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden.Stap 2
Snijd de nectarines in blokjes. Verwijder de pit van de kersen en snijd ook de kersen in stukjes. Meng in een kom met de maïzena, het limoensap en de 2 eetlepels basterdsuiker en laat even staan.Stap 3
Maak nu de crumble door met je handen de boter door het meel, de havervlokken, de suiker en het zout te mengen. Je mengsel moet uiteindelijk de structuur van nat zand krijgen.Stap 4
Verdeel het fruit over de ovenschaal en verdeel de crumble daaroverheen. Bak de crumble nu 45 -60 minuten in de oven totdat de bovenkant krokant is en het fruit zacht. Serveer warm of koud. Lekker met ijs.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.