Ga naar de inhoud

Frittata met tomaat en geitenkaas

Lekkere lunch of frisse zomermaaltijd. Frittata met tomaatjes en geitenkaas.

30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Frittata met tomaat en geitenkaas

Frittata met tomaat en geitenkaas

Frittata met tomaatjes en geitenkaas: een lekkere lunch of frisse zomermaaltijd. De combinatie van de hartige geitenkaas met de zoete smaak van de tomaatjes is er een om over naar huis te schrijven. Dit wil je proeven!

Frittata met tomaat en geitenkaas

Wat is een frittata?

Een frittata is een perfecte snelle en gezonde maaltijd. Het is geen omelet, maar lijkt er wel op. Dit Italiaanse gerecht maak je door eieren te mengen met verschillende ingrediënten zoals groenten, vlees, kaas en kruiden. Anders dan bij een gewone omelet waarbij je de vulling bovenop de eieren legt en dubbelvouwt, meng je bij een frittata alles door elkaar voordat je het in een pan bakt. Hierdoor krijg je een stevig en compact gerecht. Perfect voor de lunch, of als aperitivo.

Frittata met tomaat en geitenkaas

Dit vegetarische frittata recept bevat tomaat, erwtjes en geitenkaas. Een superlekkere en daarnaast ook hele gezonde combinatie.

Frittata met tomaat en geitenkaas

Lekker frittata recept

Het is echt niet lastig om dit frittata recept op tafel te zetten. In een klein half uurtje is het gerecht klaar om te eten.

Eerst meng je in een kommetje de eieren met peper, zout en melk. Roer de helft van de erwtjes door het eimengsel. Dan verwarm je de oven (op grillstand als dit mogelijk is) voor op 180 graden.

Dan verwarm je een grote koekenpan met stalen handvat met olie op het fornuis. Verdeel het eimengsel over de pan als de pan goed warm is geworden. Daarin gaan ook de gehalveerde tomaatjes samen met de rest van de erwtjes.

Eerst bakken, dan in de oven

De truc hier is dat je het vuur niet te hoog hebt staan. Doe je dat wel, dan heb je kans dat de onderkant van de frittata aanbrandt. Ik bak de frittata ongeveer vijf minuten. Plaats de pan hierna voor ongeveer 10 minuutjes in de voorverwarmde oven zodat de bovenkant ook mooi stolt. Je haalt de pan uit de oven als de frittata mooi gekleurd en gaar is (pas op de steel van de pan is heet).

Serveer de frittata met een pluk rucola aangemaakt met olijfolie, zout en peper. En bestrooi met verkruimelde geitenkaas. Zo lekker!

Frittata met tomaat en geitenkaas uit de airfryer

Je kunt de frittata met tomaat en geitenkaas ook klaarmaken in de airfryer. Dan heeft het ongeveer vijftien minuten nodig om goed te garen.

Frittata met tomaat en geitenkaas

Frittata met tomaat en geitenkaas

Dit is zo’n lekker en makkelijk recept voor een lunch of als lekker hapje. Neem het mee naar je werk of naar een picknick, want het is net zo goed warm als op kamertemperatuur te eten. Het is een gerecht dat goed samengaat met een frisse salade of wat knapperig brood, perfect om buiten van te genieten op een zonnige dag.

Lekker frittata recept

Meer frittata recepten

Ik ben gek op frittata. Je kunt er zoveel kanten mee op. Probeer ook eens:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze frittata met tomaat en geitenkaas

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Meng in een kommetje de eieren met peper, zout en melk. Roer de helft van de erwtjes door het eimengsel.
2
Stap 2
Verwarm de oven (op grillstand als dit mogelijk is) voor op 180 graden. Gebruik een koekenpan met stalen handvat.
3
Stap 3
Verwarm een grote koekenpan met olie op het fornuis. Verdeel het eimengsel over de pan als de pan goed warm is geworden. Verdeel de gehalveerde tomaatjes over het mengsel samen met de rest van de erwtjes.
4
Stap 4
Zet het vuur niet te hoog zodat de onderkant van de frittata niet aanbrandt, bak de frittata ongeveer 5 minuten.
5
Stap 5
Plaats de pan hierna voor ongeveer 10 minuutjes in de voorverwarmde oven zodat de bovenkant ook mooi stolt.
6
Stap 6
Haal de pan uit de oven als de frittata mooi gekleurd en gaar is (pas op de steel van de pan is heet).
7
Stap 7
Serveer de frittata met een pluk rucola aangemaakt met olijfolie, zout en peper. En bestrooi met verkruimelde geitenkaas.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Reese’s chococups met pindakaas
Speculaaskoeken met chocolade kruidnoten Hartekindbakt
Plaattaart met witlof, brie en spek
Gnocchi met spruiten en botersaus

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op