Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Mexicaanse maissalade met tortillacroutons

Mexicaanse maissalade met limoendressing en tortillacroutons. Een snelle salade, weer eens wat anders dan standaards. Met tortilalcroutons!
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Mexicaanse maissalade met limoendressing en tortillacroutons

Mexicaanse maissalade met tortillacroutons

Yes, tijd voor de eerste zomerse salade van dit seizoen! We gaan voor een heerlijke Mexicaanse maissalade met tortillacroutons en een limoendressing. Een salade met een twist, maar zo lekker!

Een super snelle frisse salade die anders dan anders is. Zonder ‘sla’. Maar met mais, tomaten, limoen en homemade tortillacroutons. En ik zeg je, alleen al voor dat laatset zou ik deze snelle maissalade klaarmaken 😉

Mexicaanse maissalade met limoendressing en tortillacroutons

Een lekkere salade hoeft geen ellenlange bereiding te hebben, dat bewijst deze snelle salade met mais, kikkererwten en een heerlijke lichte limoendressing. Door mais en kikkererwten uit blik te gebruiken, ben je in een handomdraai klaar. We combineren de mais en kikkererwten met een aantal andere ingrediënten en zo zet je binnen no time een heerlijke frisse salade op tafel.

Mexicaanse maissalade met limoendressing en tortillacroutons

De mais en kikkererwten uit blik combineren we met tomaten en avocado. De avocado snijd je in blokjes en de tomaatjes halveer je. Daarna is het een kwestie van het maken van de limoendressing, door de ingrediënten met elkaar te mengen. Ook dat is een fluitje van een cent!

Het enige aan deze salade waar iets uitgebreider werk in zit is het maken van de tortillacroutons. Maar die zijn zo lekker, dat heb je ervoor over! De tortilla’s snijd je in kleine driehoekjes en bak je in een koekenpan met een flinke laag olie krokant. Haal ze uit de pan en bestrooi ze hierna met zout. Laat even afkoelen voor je ze in de salade verwerkt.

Tip: de tortillacroutons kun je ook vooraf maken en luchtdicht bewaren in een afgesloten bakje of zakje.

Et voila! Een supersnelle salade die niet misstaat op de lente- en zomertafel, tijdens de picknick of barbecue. Probeer maar!

Mexicaanse maissalade met limoendressing en tortillacroutons

Saladerecepten met een twist

Ik hou van salades die anders dan anders zijn, en die je supersnel op tafel zet. Lekker als bijgerecht bijvoorbeeld bij de barbecue. Maar ook lekker als snelle lunchsalade. Want gedurende de werkdag nemen we geen tijd om uitgebreid in de keuken te staan toch?

Ik tip je nog een aantal snelle lunchsalades met een twist die je binnen no time op tafel zet. Zo kun je nadat je de Mexicaanse maissalade hebt gemaakt lekker afwisselen met een aantal andere toppers:

Mexicaanse maissalade met limoendressing en tortillacroutons

Ingrediënten

personen

Voor de dressing

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze mexicaanse maissalade met tortillacroutons

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Laat de mais en kikkererwten uitlekken en spoel af. Snijd de avocado’s en tomaten in blokjes en halveer de cherrytomaten.
2
Stap 2

Snijd de tortilla’s in kleine driehoekjes. Verwarm een grote koekenpan met een flinke laag olie op middelhoog vuur en bak hierin de tortilladriehoekjes krokant. Haal ze daarna met een schuimspaan uit de pan en bestrooi ze met zout.

3
Stap 3
Maak de dressing. Pers hiervoor de limoen uit en meng het sap met de olijfolie, knoflook en flink wat peper en zout.
4
Stap 4
Meng de mais, kikkererwten, avocado, tomaten, cherrytomaten en dressing op een groot bord. Garneer met de verse basilicum of oregano en de tortilladriehoekjes
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou

1 reactie

Inge
5/5 sterren

Wat een lekkere salade, en de dressing maakt het helemaal af. Dankjewel voor het recept!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op