Ga naar de inhoud

Tomatensalade met brie – bijgerecht

Variatie op de Spaanse tomatensalade. Deze tomatensalade met brie is een ideaal bijgerecht bij een tentje of de barbecue.

10 minuten Voorbereidingstijd
45 minuten Bereidingstijd
Delen op

Tomatensalade met brie – bijgerecht

Frisse salades voor erbij, die komen deze zomermaanden zeker van pas. Vandaag deel ik een nieuw recept dat het perfect doet bij bijvoorbeeld en barbecue. Deze tomatensalade met brie is simpel, maar ontzettend lekker. Lekker voor erbij, zoals wij dat zeggen.

Tomatensalade met brie

Tomatensalade met brie

Deze tomatensalade met brie is gebaseerd op de Spaanse tomatensalade. Kappertjes heb ik in dit geval achterwege gelaten en blokjes brie toegevoegd. Dit is lekker romig.

Het maken van de tomatensalade met brie is zo gedaan, op de ontvelde geroosterde paprika na. Door de paprika’s te roosteren in de oven en hierna in een plasticzak te stoppen kun je het vel er hierna zo af trekken. Wat overblijft is zachte stukjes paprika met veel smaak. Dit kun je bijvoorbeeld ook smorgens of de dag vooraf alvast doen.

Verder is het een kwestie van pijnboompitjes roosteren en tomaten snijden. Dan zet je de tomatensalade binnen no time op tafel.

Serveer de tomatensalade met brie bij een barbecue, of bijgerecht bij de avondmaaltijd.

Tips:

  • In dit geval ontvel ik de paprika’s, het vruchtvlees is dan lekker zacht en extra op smaak. Heb je hier geen tijd voor? Snijd de paprika dan ‘rauw’ in kleine blokjes en voeg dit toe aan de tomatensalade met brie.
  • Houd je niet van brie? Dit kun je eventueel vervangen door verkruimelde feta.

Salades voor erbij

Naast deze tomatensalade met brie zijn er andere salades die ik graag bij een barbecue serveer. Voorwaarde voor een salade als bijgerecht is voor mij dat het vegetarisch is, hierdoor past het overal bij. Een simpele caprese staat denk ik met stip op 1. Het is nou eenmaal erg simpel om te maken, fris en altijd lekker.

Andere salades doe het goed doen als bijgerecht zijn deze:

Tomatensalade met brie

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze tomatensalade met brie – bijgerecht

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 45 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden, vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de halve paprika’s op de snijkant in de ovenschaal. Rooster de paprika’s 45 minuten in de oven, tot de bovenkant zwart geblakerd is.
3
Stap 3
Doe de paprika hierna in een zak en laat het afkoelen. Verwijder hierna het vel en snijd de paprika in stukjes.
4
Stap 4
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
5
Stap 5
Verdeel de plakken tomaat over een bord of schaal. Verdeel hierover de ringen ui, stukjes paprika en pijnboompitten.
6
Stap 6
Verdeel de brie over de tomatensalade en bestrooi met fijngehakte peterselie.
7
Stap 7
Besprenkel de salade met rode wijnazijn en olijfolie en maak af met zout en peper.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op