Ga naar de inhoud

Pannenkoeken met karamelappeltjes en honingslagroom

Een ontzettend lekker maar ook simpel toetje. Dat zijn deze Pannenkoeken met karamelappeltjes en honingslagroom. Klein en groot smult hiervan. Dit zijn geen gewone pannenkoeken, maar luxe kerst pannenkoekjes. Yum!
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Pannenkoeken met karamelappeltjes en honingslagroom

Pannenkoeken met karamelappeltjes en honingslagroom

Vandaag gaan we voor een een ontzettend lekker maar ook heel simpel toetje. Ik weet zeker dat deze bij velen in de smaak vallen. Namelijk feestelijke pannenkoeken met karamelappeltjes en honingslagroom. Klein en groot smult hiervan! Dit zijn geen gewone pannenkoeken, maar luxe kerst pannenkoekjes. Yum!

Pannenkoeken met karamelappeltjes en honingslagroom

Weet je al wat je op tafel gaat zetten met de kerstdagen? Mocht je nog twijfelen, neem dan eens een kijkje bij de inspiratie artikelen. Hier delen we overzichten voor het voorgerecht, hoofdgerecht, bijgerechten en toetjes. Met een lijst met hele diverse gerechten, zit daar zeker voor ieder wat wils tussen om je kerstmenu compleet te maken.

Het is misschien wat kortdag, maar we konden het niet laten om vandaag nog een aller laatste kersttoetje met je te delen. Een simpele, maar die super lekker is.

Als pannenkoekenlover ben ik hier gek op (ik lust serieus altijd wel een pannenkoekje) maar ook mijn dochters vinden dit een feest om te eten.

Pannenkoeken met karamelappeltjes en honingslagroom

Pannenkoeken met karamelappeltjes en honingslagroom

Van sommige recepten vind ik het echt zonde dat ik ze aan Brenda ‘moet’ geven en ik ze niet op mijn eigen website kan zetten. Dit is er zo eentje. Want oh wat was deze combinatie lekker toen ik ‘m maakte. Maar ja, wat is er nu niet lekker aan dit toetje: in kaneelkaramel gebakken appels op een pannenkoek, met honingslagroom. Ik bedoel: dat klinkt toch al heerlijk?!

En dit dessert is ook nog eens heel makkelijk te maken. En zowel de karamel, de pannenkoeken als de slagroom kun je makkelijk van tevoren maken. En wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Maak de pannenkoeken dan niet zelf, maar koop kant-en-klare pannenkoeken. En vind je karamel zelf maken te ingewikkeld? Meng dan kant-en-klare karamelsaus met een beetje kaneel en je hebt hetzelfde effect.

Makkelijk. En super lekker (niet alleen als het kerst is).

Pannenkoeken met karamelappeltjes en honingslagroom

Vaker pannenkoeken eten

Ben je ook dol op pannenkoeken en zou je ze vaker in gerechten willen gebruiken? Dan tippen we je graag ook deze pannenkoek-recepten die inmiddels op de website te vinden zijn:

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pannenkoeken met karamelappeltjes en honingslagroom

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Snijd de appels in blokjes.
2
Stap 2
Verdeel de suiker over de bodem van een koekenpan en roer hier met een houten lepel het water doorheen. Zorg dat alle suiker een klein beetje nattig wordt.
3
Stap 3
Zet dan het vuur middelhoog en laat de suiker karameliseren. Roer absoluut niet. Je mag eventueel de pan een beetje ‘swingen’, maar meer ook niet. Je ziet de suiker hard worden en dan lichtjes verkleuren. Dat duurt ongeveer 7- 8 minuten. Zorg dat je er steeds bij blijft, want de suiker gaat snel van donkerbruin naar zwart.
4
Stap 4
Zet de boter en 150 ml slagroom alvast klaar.
5
Stap 5
Zet het vuur zacht als de suiker over ongeveer 2/3 van de pan licht- tot middenbruin is geworden. Voeg dan de slagroom (pas op voor spetters!) en de boter toe en roer met een houten lepel totdat je een mooie, lichtbruine karamelsaus hebt. Dan kan even duren. Voeg dan de kaneel toe en roer goed door.
6
Stap 6
Voeg de blokjes appel toe aan de karamelsaus en laat deze op zacht vuur ongeveer 20 – 30 minuten garen totdat de blokjes zacht zijn.
7
Stap 7
Klop in de tussentijd de rest van de slagroom lobbig en voeg de eetlepel honing toe.
8
Stap 8
Schep vlak voor het serveren een grote schep appels over de helft van iedere pannenkoek. Vouw de andere helft eroverheen. Verdeel hierover een flinke dot slagroom en verdeel hier nog wat karamelsaus overheen. Serveer meteen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

1 reactie

Lisa

Gisteren gemaakt het was heerlijk. Ik heb er nog een bolletje roomijs bij gedaan en voor het gemak een gewone toef slagroom uit een bus.

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op