Ga naar de inhoud

Ratatouillestoof met kikkererwten, burrata en brood

Een heerlijke groentestoof met kikkererwten. Ratatouillestoof! Lekker met brood en burrata.
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Ratatouillestoof met kikkererwten, buratta en brood

Ratatouillestoof met kikkererwten, burrata en brood

Ratatouille, met een twist! Een heerlijke warme vegetarische stoofschotel. Ratatouillestoof met kikkererwten, burrata en brood. Echte comfortfood. Lust je ook een kommetje?

Ratatouillestoof met kikkererwten, buratta en brood

Ratatouille recept

Ratatouille kennen we denk ik allemaal, maar wist je dat je de ingrediënten uit dit bekende Franse gerecht ook kunt gebruiken voor een heerlijk stoofgerecht? Dat geeft net weer een leuke twist aan het authentieke ratatouille recept.

Dat hebben we bij dit recept gedaan. Het is een heerlijk stoofgerecht geworden, met extra toevoegingen zoals kikkererwten. Een lekker en makkelijk recept dat je in een handomdraai op tafel zet.

Ratatouillestoof met kikkererwten, buratta en brood

Ratatouillestoof met kikkererwten, buratta en brood

Voor deze ratatouillestoof hebben we dan de bekende ratatouille ingrediënten – courgette, aubergine en tomaat – kikkererwten toegevoegd voor meer bite en eiwitten. Serveer de ratatouillestoofschotel met brood en heerlijk romige burrata. Heerlijk als comfort food of gewoon als simpele maaltijd op een koude dag.

Tip: ratatouillestoof invriezen

Je kunt de ratatouillestoof ook prima invriezen, dus maak een extra hoeveelheid en je kunt er op een later moment nóg een keer van genieten! In de vriezer blijft het gerecht zo’n drie maanden goed.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de ratatouillestoof.

Ratatouillestoof met kikkererwten, buratta en brood

Groentestoof gerechten

Een groentestoof zoals deze ratatouillestoof is wat mij betreft altijd lekker. Het zijn gerechten boordevol groenten en daardoor al snel gezond en voedzaam.

Heb je na deze stoof meer trek gekregen in soortgelijke recepten? Dan tip ik je graag deze toppers van de website:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze ratatouillestoof met kikkererwten, burrata en brood

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Snipper de ui en snijd of pers de teentjes knoflook fijn. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de courgette. Houd de courgette en aubergine uit elkaar.
2
Stap 2
Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan de aubergineblokjes, courgetteblokjes en bloem toe en roer goed door. Laat kort bakken.
3
Stap 3

Voeg dan de balsamicoazijn toe met tomatenblokjes en de oregano en zet het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat de groenten minimaal 20 minuten stoven totdat de aubergine gaar is. Hoe langer je de groenten laat stoven, hoe lekkerder. Voeg de kikkererwten de laatste 5 minuten toe om mee te warmen. Breng de stoof op smaak met peper en zout.

4
Stap 4

Serveer de stoof met in stukken gescheurde burrata. En met rijst of brood.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Grazing table Beemster kaas
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten

4 reacties

Esther

Hallo Brenda, Dit aantrekkelijke recept komt naar voren als ik zoek op recepten voor de slowcooker. Het staat er ook bij als zoekterm. Maar in de beschrijving staat er niks over hoe het te maken in de slowcooker en de tijd/op welke stand. Kun je dit erbij zetten? Groet, Esther

Laat een bericht achter

Annemiek Van Egmond

En de Buratta?

Laat een bericht achter

Kees

Waar komt de balsamico azijn ?

Laat een bericht achter

Sander

Dat vroeg ik mij ook af. heb ~3 eetlepels bij stap 3 toegevoegd.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op