Ratatouillestoof met kikkererwten, burrata en brood
Bewaren
Ratatouille, met een twist! Een heerlijke warme vegetarische stoofschotel. Ratatouillestoof met kikkererwten, burrata en brood. Echte comfortfood. Lust je ook een kommetje?
Ratatouille recept
Ratatouille kennen we denk ik allemaal, maar wist je dat je de ingrediënten uit dit bekende Franse gerecht ook kunt gebruiken voor een heerlijk stoofgerecht? Dat geeft net weer een leuke twist aan het authentieke ratatouille recept.
Dat hebben we bij dit recept gedaan. Het is een heerlijk stoofgerecht geworden, met extra toevoegingen zoals kikkererwten. Een lekker en makkelijk recept dat je in een handomdraai op tafel zet.
Ratatouillestoof met kikkererwten, buratta en brood
Voor deze ratatouillestoof hebben we dan de bekende ratatouille ingrediënten – courgette, aubergine en tomaat – kikkererwten toegevoegd voor meer bite en eiwitten. Serveer de ratatouillestoofschotel met brood en heerlijk romige burrata. Heerlijk als comfort food of gewoon als simpele maaltijd op een koude dag.
Tip: ratatouillestoof invriezen
Je kunt de ratatouillestoof ook prima invriezen, dus maak een extra hoeveelheid en je kunt er op een later moment nóg een keer van genieten! In de vriezer blijft het gerecht zo’n drie maanden goed.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de ratatouillestoof.
Groentestoof gerechten
Een groentestoof zoals deze ratatouillestoof is wat mij betreft altijd lekker. Het zijn gerechten boordevol groenten en daardoor al snel gezond en voedzaam.
Heb je na deze stoof meer trek gekregen in soortgelijke recepten? Dan tip ik je graag deze toppers van de website:
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ratatouillestoof met kikkererwten, burrata en brood
Stap 1
Snipper de ui en snijd of pers de teentjes knoflook fijn. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de courgette. Houd de courgette en aubergine uit elkaar.Stap 2
Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan de aubergineblokjes, courgetteblokjes en bloem toe en roer goed door. Laat kort bakken.Stap 3
Voeg dan de balsamicoazijn toe met tomatenblokjes en de oregano en zet het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat de groenten minimaal 20 minuten stoven totdat de aubergine gaar is. Hoe langer je de groenten laat stoven, hoe lekkerder. Voeg de kikkererwten de laatste 5 minuten toe om mee te warmen. Breng de stoof op smaak met peper en zout.
Stap 4
Serveer de stoof met in stukken gescheurde burrata. En met rijst of brood.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze ratatouillestoof met kikkererwten, burrata en brood
Stap 1
Snipper de ui en snijd of pers de teentjes knoflook fijn. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de courgette. Houd de courgette en aubergine uit elkaar.Stap 2
Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg dan de aubergineblokjes, courgetteblokjes en bloem toe en roer goed door. Laat kort bakken.Stap 3
Voeg dan de balsamicoazijn toe met tomatenblokjes en de oregano en zet het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat de groenten minimaal 20 minuten stoven totdat de aubergine gaar is. Hoe langer je de groenten laat stoven, hoe lekkerder. Voeg de kikkererwten de laatste 5 minuten toe om mee te warmen. Breng de stoof op smaak met peper en zout.
Stap 4
Serveer de stoof met in stukken gescheurde burrata. En met rijst of brood.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
4 reacties
Esther
Hallo Brenda, Dit aantrekkelijke recept komt naar voren als ik zoek op recepten voor de slowcooker. Het staat er ook bij als zoekterm. Maar in de beschrijving staat er niks over hoe het te maken in de slowcooker en de tijd/op welke stand. Kun je dit erbij zetten? Groet, Esther
Annemiek Van Egmond
En de Buratta?
Kees
Waar komt de balsamico azijn ?
Sander
Dat vroeg ik mij ook af. heb ~3 eetlepels bij stap 3 toegevoegd.