Ga naar de inhoud

Spinazie-vijgensalade met balsamicodressing

Heerlijke uitgebreide salade. Een Spinazie-vijgensalade met balsamicodressing, avocado en feta. Met gebakkn feta, zo lekker!
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Spinazie-vijgensalade met balsamicodressing

Spinazie-vijgensalade met balsamicodressing

Spinazie-vijgensalade met balsamicodressing, avocado en feta. Een hele mond vol, maar zo lekker!

Het is weer eens wat anders dan anders. Een heerlijke groene salade met vele verrassingen. De verse vijgen en krokant gebakken feta bijvoorbeeld. Maar ook romig avocado en pompoenpitten voor de bite. Dat maakt deze salade nog lekkerder. Daarbij een snelle balsamicodressing om het af te maken.

Dat wordt smullen!

Spinazie-vijgensalade met balsamicodressing

Yes, weer een lekkere salade dus. Eentje die anders is dan anderen. Voor deze salade was ik op zoek naar een kleine twist. Ik wilde niet weer een salade maken met wat kaas – in dit geval feta – eroverheen gekruimeld.

En zo kwam ik uit bij de Griekse versie van feta: saganaki. En dat bleek nu net de twist die ik zocht! Het zijn blokjes gebakken feta. Feta met een krokant laagje eromheen.

Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Juist super makkelijk om te maken: de fetablokjes wentel je in bloem en ei, vervolgens bak je dit in een flinke laag olie. Waas hiermee niet te scheutig, het mag best ruim!

Het resultaat is romige zachte feta omhuld met een goudbruin en krokant laagje. Heel erg lekker!

En dus een erg lekkere twist, waardoor de salade toch wel anders dan anders is.

Spinazie-vijgensalade met balsamicodressing

Spinazie-vijgensalade met balsamicodressing

Een salade is anders is dan anders dus. Met een basis van verse spinazie en romige avocado. Met als Hero de gebakken feta en zoete vijgen.

Daarbij maak een simpele dressing van balsamicoazijn, citroen en olie. Dit past perfect bij de verse spinaziebladeren, vijgen en gebakken feta.

Dit lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Deze salade staat al met 20 minuten op tafel en is tóch heerlijk bijzonder. Probeer maar!

Spinazie-vijgensalade met balsamicodressing

Salades met feta

Ik wilde geen standaard salade maken met verkruimelde feta, daarom heb ik bij deze spinazie-vijgensalade met balsamicodressing gebakken feta toegevoegd. Maar heb jij nu juist wel trek in de verkruimelde feta over de salade? Dan tip ik je deze toppers van de website:

Ook lekker, in plaats van gebakken feta: gebakken haloumi in de salade. Check dan dit recept van de Griekse salade met gebakken haloumi.

Spinazie-vijgensalade met balsamicodressing

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze spinazie-vijgensalade met balsamicodressing

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Snijd de feta in 4 stukken. Klop de eieren los in een kleine ovenschaal en verdeel de bloem over een bord. Verwarm een koekenpan met daarin een minimaal 1 cm hoge laag olie op middelhoog vuur.
2
Stap 2
Haal ieder stuk feta door de bloem, dan door het ei, dan weer door de bloem en weer door het ei en leg het dan in de pan met hete olie. Bak totdat de laag om de feta heen krokant is en goudbruin.
3
Stap 3
Was in de tussentijd de spinazie, snijd de vijgen in schijfjes en de avocado’s in schuifjes of blokjes. Maak een dressing door de balsamicoazijn te mengen met de olie en het citroensap. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
4
Stap 4
Verdeel de spinazie over de borden, verdeel hierover de vijgen en de avocado. Verdeel hier de helft van de dressing over.
5
Stap 5
Snijd de stukken gebakken feta in schijfjes en verdeel ze over de salade. Garneer de borden met pompoenpitten en serveer de rest van de dressing ernaast.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op