Ga naar de inhoud

Truffelrisotto met champignons

Heerlijke truffelrisotto met champignons. Echte comfortfood. Met een paar simpele ingrediënten zet je deze romige truffelrisotto op tafel.
45 minuten Bereidingstijd
Delen op
Truffelrisotto met champignons

Truffelrisotto met champignons

Een gerecht dat ik zo ontzettend lekker vindt, maar nog nooit heb gepubliceerd. Truffelrisotto met champignons. Wat mij betreft is dit ultieme comfortfood. Zo lekker! En zo simpel om te maken. Het enige dat je hoeft te doen is roeren 😉 Én je hebt er ook weinig ingrediënten voor nodig. Ik zou zeggen, leeg snel door en ga aan de slag!

Truffelrisotto met champignons

Truffelrisotto met champignons

Echte comfortfood dus! Heerlijk om op de bank te zitten met een kommetje truffelrisotto, of in de tuin. Want daar zijn de temperaturen deze week wel naar 😉 Wat dat betreft is dit een recept dat het hele jaar rond lekker is wat mij betreft.

Voor deze risotto fruiten we eerst knoflook met ui aan. Hier gaan de champignons bij en deze bakken we lekker bruin. Hier gaat de risotto bij met een beetje van de bouillon. Roer het door tot de bouillon is opgenomen en voeg dan de volgende (soep)lepel met bouillon toe. Herhaal dit tot de risotto zacht en gaar is.

Voeg dan de geraspte Parmezaan toe en roer de crème fraîche erdoor, samen met een beetje van de truffeltappenade.

Verdeel de truffelrisotto met champignons over de borden of kommen. Verdeel hierover nog een beetje truffelolie en garneer met geraspte Parmezaan. Serveer met een handje rucola. En geniet van dit heerlijke kommetje boordevol lekkers.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept.

Truffelrisotto met champignons

Andere recepten met truffel

Ik heb niet eerder een recept voor truffelrisotto gepubliceerd, wel vind je al meerdere recepten met een truffel-twist op de website. Een paar van mijn persoonlijke toppers zijn deze:

En wat ik ook heel erg lekker vindt, is carpaccio in combinatie met truffelmayonaise. Hiervan zijn inmiddels meerdere variaties op de website gepubliceerd zoals de carpaccio wraptaart, carpacciotorentjes en carpacciokrans.

Maar als je echt van truffel houdt moet je sowieso voor de truffelrisotto gaan, want daarin gebruiken we dus niet alleen truffelolie, ook truffeltappanade. Yum!

Truffelrisotto met champignons

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze truffelrisotto met champignons

Bereiding: 45 minuten
Stap 1

Verwarm een hapjespan of koekenpan met olie op het vuur. Fruit hierin de ui met knoflook aan. Doe hierna de champignons erbij en bak ze bruin. Breng op smaak met zout en peper.

2
Stap 2
Voeg hierna de risotto erbij en bak dit even kort mee. Voeg een beetje bouillon toe en roer dit even door. Voeg meer bouillon toe als de bouillon is opgenomen. Zorg dat je de risotto regelmatig even doorroert.
3
Stap 3
Proef of de risotto gaar is, als er geen hard korreltje meer in zit en de rijst mooi zacht is, is je risotto gaar.
4
Stap 4
Doe de geraspte Parmezaan erbij, samen met de crème fraîche. Roer dit door elkaar, samen met de truffeltappenade.
5
Stap 5
Verdeel de truffelrisotto met champignons over de borden. Verdeel hierover een beetje truffelolie, garneer met Parmezaan en verdeel de rucola erover.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op