Ga naar de inhoud

Tuinerwten-pestospread met citroen en burrata

Heerlijke zomerlunch. Tuinerwten-pestospread met citroen en burrata, op toast. Of brood of een cracker. Wat jij wilt. Een lekker fris hapje.
20 minuten Bereidingstijd
Delen op
Tuinerwten-pestospread met citroen en burrata

Tuinerwten-pestospread met citroen en burrata

Yum, tijd voor een heerlijke zomerlunch. Tuinerwten-pestospread met citroen en burrata, op toast. OfĀ Ā brood of een cracker. Wat jij wilt. Een lekker frisse lunch, of hapje. Perfect als je in he zonnetje van je lunch wilt genieten. En als hij niet schijnt, dan schijnt het zonnetje sowieso op je bord. Wat een plaatje he?

Tuinerwten-pestospread met citroen en burrata

Dit recept is mijn nieuwe favoriete lunch. Vooraf, toen ik het recept achter mijn laptop bedacht en het nog niet geproefd had, dacht ik dat het een lekker recept zou worden. Maar na het maken en proeven bleek het een nog veel lekkerder te zijn dan ik had verwacht.

Een echte zomertopper dus! En nu hoop ik dus dat jullie hem allemaal gaan maken.

Tuinerwten-pestospread met citroen en burrata

Tuinerwten-pestospread met citroen en burrata, op toast

Dat is weer eens wat anders dan een broodje kaas of pindakaas he? In dit geval maken we een spread van tuinerwten met groene pesto en citroen. De zachte pestospread in combinatie met de lichtpittige sjalot en de frisse citroen is niet alleen heerlijk zomers, maar ook fantastisch fris. Helemaal als je dit geheel op een knapperig gebakken stuk stokbrood serveert en er een schep burrata op doet en een flinke snuf chilipeper overheen strooit. Succes gegarandeerd!

De burrata kun je eventueel vervangen door mozzarella als je dat lekkerder vindt. En ik weet inmiddels dat verkruimelde feta hier ook lekker bij past.

Scroll snel naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van deze lekker zomerlunch, de tuinerwten-pestospread met citroen en burrata.

Tuinerwten-pestospread met citroen en burrata

Zomerlunches

Naast de tuinerwten-pestospread met citroen en burrata staan er nog meer lekkere zomerlunches op de website. Heb je na deze spread de smaak te pakken en wil je vaker variƫren tijdens de zomerlunch? Dan tippen we je graag ook deze zomer-lunch-toppers van de website:

Ingrediƫnten

personen

Extra benodigd

  • Keukenmachine
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze tuinerwten-pestospread met citroen en burrata

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd de ciabatta over de lengte in twee helften en snijd vervolgens elke helft in 4 even grote stukken. Leg alle stukken met de snijkant naar boven op de bakplaat en verdeel de olijfolie erover. Breng op smaak met zout en peper en bak de ciabattastukken vervolgens 10 minuten in de oven totdat ze bruin en krokant zijn.
3
Stap 3
Doe in de tussentijd de tuinerwten, pesto, het citroensap en de roomkaas in een keukenmachine en blend tot een romig geheel.
4
Stap 4
Snipper het sjalotje fijn.
5
Stap 5
Verdeel de tuinerwten-pestospread over de gebakken ciabattastukken en breng op smaak met chilipeper uit de molen, de citroenrasp en een eetlepel burrata.
6
Stap 6
Serveer meteen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Naan met bloemkoolshoarma
Geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes
Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas
Aardappelpuree met paddenstoelen in BBQ-saus

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op