Ga naar de inhoud

Zomerse salade met aardbei, tomaat en geitenkaas-pistacheballetjes

Een heerlijke zomerse salade met aardbei, tomaat en geitenkaas-pistachballetjes. Dat is weer eens wat anders dan een standaard salade.
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Zomerse salade met aardbei, tomaat en geitenkaas-pistacheballetjes

Zomerse salade met aardbei, tomaat en geitenkaas-pistacheballetjes

We gooien er gewoon nog een salade in hoor. Zo in het midden van de zomer heb je de meeste standaard salades waarschijnlijk al gemaakt. Tijd om een nieuwe salade aan je repertoire toe te voegen. Deze heerlijk zomerse salade met aardbei, tomaat en geitenkaas-pistacheballetjes.

En ik kan je zeggen die heerlijke balletjes zijn de kers op de taart hoor, of de kersen in de salade. Zo lekker!

Zomerse salade met aardbei, tomaat en geitenkaas-pistacheballetjes

In de zomer eet ik het liefst salades, ik ben er gek op. Omdat ze makkelijk te maken zijn, meestal licht en fris van smaak en koud. Of lauwwarm. Ik ben niet zo van het warme eten als het buiten warm is. Geef mij maar iets fris. Dus zoek ik in de zomer altijd de lekkerste nieuwe combinaties om een salade van te maken.Ā Want iedere keer hetzelfde is ook maar zo saai.

Al moet ik bekennen dat ik een caprese salade zeer regelmatig maak. Die combinatie komt heel vaak op tafel, iedere keer net weer een beetje anders. Zodat het toch niet iedere keer hetzelfde is. Maar deze keer heb ik de pesto en mozzarella expres achterwege gelaten. We gaan wel voor een combinatie met tomaat, deze keer met spinazie, frambozen en dus geitenkaas met pistache. Yum!

Zomerse salade met aardbei, tomaat en geitenkaas-pistacheballetjes

Zomerse salade met aardbei, tomaat en geitenkaas-pistacheballetjes

Aardbei en tomaat is een klassieke combinatie die je wellicht nog niet heel erg goed kende. De zoete smaak van de aardbei gaat heel goed samen met het frisse van de tomaat. Daarom besloot ik ze te combineren in een salade. Die salade vulde ik verder aan met geitenkaasballetjes omhuld met pistachenootjes. De ‘standaard’ sla zoals rucola en ijsbergsla vervang ik in dit geval door spinazie. Als dressing gebruik ik een (beetje standaard) maar heerlijke en romige honing-mosterddresssing.

Ik zou zeggen, ga snel met deze zomerse salade met aardbei, tomaat en geitenkaas-pistachballetjes aan des lag en ga lekker proeven!

Zomerse salade met aardbei, tomaat en geitenkaas-pistacheballetjes

Frisse salade recepten

Frisse zomerse salades zijn altijd goed. Naast deze salade zijn er natuurlijk nog veel meer combinaties mogelijk. Ik tip je een aantal toppers die al op de website staan. Salades die niet zo standaard zijn, en juist daarom heel erg lekker om een keertje te maken!

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze zomerse salade met aardbei, tomaat en geitenkaas-pistacheballetjes

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kwarten. Doe hetzelfde met de cherrytomaten. Was de spinazie schoon.
2
Stap 2
Hak de pistachenootjes fijn. Vorm vervolgens met je handen 12 - 16 kleine bolletjes van de verse geitenkaas en rol ze vervolgens door de fijngehakte pistachenootjes totdat de bolletjes helemaal bedekt zijn met pistache.
3
Stap 3
Maak een dressing van de olie, mosterd, honing en azijn en breng de dressing op smaak met peper en zout.
4
Stap 4
Meng de helft van de dressing met de spinazie en verdeel de spinazie vervolgens over de borden. Verdeel hierover de tomaten en aarbeien en verdeel de geitenkaasbolletjes hier weer overheen. Serveer met de rest van de dressing ernaast.
5
Stap 5

Serveer met brood of friet.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op