5x koken met fruit
Bewaren
Met het zomerse weer van de afgelopen week ben ik helemaal into fruit. Op warme dagen vind ik het namelijk veel lekkerder om fruit te eten. Als tussendoortje eten we het denk ik allemaal. Maar wist je dat je het ook op andere momenten kunt eten en kunt verwerken in gerechten?
Ik geef je 5 tips om fruit in gerechten te verwerken:
Smoothie
Fruit kun je ook natuurlijk ook drinken. Ik vind het heerlijk om een smoothie als ontbijt of tussendoortje te nemen. Meestal meng ik 2 stuks met 100 ml yoghurt of sinaasappelsap. Banaan/aardbei blijft lekker maar ik ben tegenwoordig ook fan van perzik, mango en zelfs avocado in de smoothie. Binnenkort deel ik mijn favoriete ontbijtsmoothie met avocado met jullie. Eerder deelde ik deze smoothie met jullie, en deze met peer. Tip: lees dit artikel als je ook groente in je smoothie wilt verwerken.
Pannenkoekjes
Fruit kun je heel goed verwerken en eten met pannenkoekjes. Persoonlijk vind ik dit vooral lekker als ontbijt. De banaan-ei pannenkoekjes kennen we inmiddels denk ik allemaal (klik hier voor mijn recept). Maar je kunt ook blueberry’s (klik), aardbeien (klik) en appel (klik) verwerken in de pannenkoek.
Salade
Een maaltijdsalade is heerlijk op een zomerdag. Wist je dat het erg lekker is om fruit aan de salade toe te voegen? Bekijk eens deze recepten: salade met aardbei, salade met perzik, salade met appel, salade met peer.
Pasta
Vorig jaar deelde ik een lekkere zomerse pastasalade boordevol fruit. Ik voegde aardbei, banaan en mango toe aan de pastasalade en dit was een groot succes. Lekker fris als lunch of maaltijd. Klik hier om het recept te bekijken.
Toetje(s)
Classic, maar super lekker om het toe te voegen aan je toetje. Simpel door het te eten met yoghurt(ook lekker als ontbijt) maar er zijn nog veel meer toetjes waar fruit aan is toegevoegd. Hier bekijk je alle toetjes die op mijn blog staan. De lekkerste met fruit zijn wat mij betreft deze:
- Limoncello semifreddo (een topper)
- Aardbei verrine (lekker fris)
- Citroentrifle met frambozen
- Eton Mess
- Frambozenparfait