Ga naar de inhoud

Romige preischotel met champignons en krieltjes

Een super makkelijk gerecht, dat ontzettend lekker is. Romige preischotel met champignons en krieltjes. Dit maak je in de slowcooker, of gewoon in de pan.

10 minuten Voorbereidingstijd
3 uur Bereidingstijd
Delen op

Romige preischotel met champignons en krieltjes

Vandaag gaan we voor een super makkelijke makkelijke maaltijd. Want je het er bijna geen werk aan. Deze romig preischotel met champignons en krieltjes bereid je in 1 pan, en kan zelfs in de slowcooker. Zo heb je er geen omkijken naar. Het enige dat je zelf doet is de ingrediënten toevoegen aan de pan, en wachten maar.

Tip: voor deze preischotel kun je gaan voor een vegetarische variant, of vlees of vis.

Romige preischotel met champignons en krieltjes

Eerlijk, ik had niet gedacht dat dit gerecht de website zou halen. De romige preischotel met champignons en krieltjes was een uitprobeersel. Het zag er niet heel erg mooi uit, het is niet bepaald een fotogeniek gerecht. Zo’n prutje van gestoofde prei met aardappeltjes. En zou het wel smaken? Voor de zekerheid zette ik de bordjes toch op de foto, en dan zou ik wel zien.

Ik kan je zeggen, smaken deed de preischotel met champignons en krieltjes zeker! We smulden ervan, mijn vriend maar ook vooral de kids. Ze vonden het heerlijk! Dus dit gerecht moest ik zeker hier delen op de site. Ook al ziet het er niet super mooi uit, smaken doet het wel. En daar gaat om!

Romige preischotel met champignons en krieltjes

Romige preischotel met champignons en krieltjes uit de slowcooker

Het is alweer een tijd geleden dat ik aan de slag ging met het recept van witlof met ham en kaas uit de slowcooker. Het werd tijd voor een nieuwe versie. En super simpele maaltijd uit de slowcooker. Niet op basis van vlees (zoals veel slowcooker-recepten) maar met aardappel en groenten.

Ik ging voor een combinatie van prei met champignons en krieltjes. De bedoeling was dat het een romige preischotel zou worden, daarom voeg ik ook kruidenroomkaas en wat geraspte kaas toe. Een combinatie die zeer goed samengaat.

Variaties op de romige preischotel

De romige preischotel is vegetarisch, en bevat dus geen vlees en vis. Maar dat kan wel.

Voeg na het garen van de preischotel gebakken spekreepjes toe, hamblokjes of snippers gerookte zalm. Een hele lekkere toevoeging op dit gerecht. Al voeg ik deze ingrediënten dus niet toe aan de slowcooker, maar pas op tafel. Je kunt de gebakken spekreepjes en snippers gerookte zalm ook op tafel zetten zodat je tafelgenoten zelf kunnen kiezen wat ze aan de romige preischotel toevoegen.

Romige preischotel met champignons en krieltjes

Slowcooker recepten

De romige preischotel met champignons en krieltjes kun je bereidden in een pan, maar ook in de slowcooker. En dat is superhandig, want dan heb je er geen omkijken naar. Je voegt de prei, aardappeltjes, champignons en (room)kaas toe en zet de slowcooker aan. Na 3 uur kun je genieten van een heerlijke makkelijke maaltijd, de preischotel.

Heb je na de preischotel de smaak te pakken en wil je meer bereiden in de slowcooker? Dan tip ik je graag deze toppers:

Bekijk op deze pagina alle slowcooker-recepten.

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze romige preischotel met champignons en krieltjes

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 3 uur

Bereiding in de slowcooker

Stap 1
Doe de voorgekookte krieltjes in de slowocooker, leg de ringen prei erop samen met de champignons en bestrooi dit met de geraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper. Doe de roomkaas erbij en roer alles even door met een houten lepel.
2
Stap 2
Sluit de slowcooker. Verwarm het mengsel 1 uur op high en vervolgens nog 3 uur op low.

Bereiden in de (hapjes)pan

1
Stap 1
Bak de krieltjes aan in een hapjespan met olie. Doe hierna de prei en champignons erbij en bak dit 10 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. Voeg hierna de kruidenroomkaas toe en verwarm dit mee zodat het gaat smelter. Roer door elkaar en voeg de kaas toe. Verwarm dit even mee.
2
Stap 2
Roer voor het serveren hamblokjes, gebakken spekreepjes of stukjes gerookte zalm door de preischotel.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Tonijntartaar met avocado en balsamico
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten

1 reacties

Astrid

Kun je de champignons ook vervangen door iets anders?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op