Ga naar de inhoud

Paasbrunch recepten – voor een gevarieerde brunch

Het duurt nog even, maar voor we het weten is het begin april en staan de paasdagen voor de deur. Of eigenlijk: de paasbrunch. In dit artikel geven we je inspiratie voor een gevarieerde paasbrunch, met de lekkerste paasrecepten van de website.

Kun je het op deze pagina niet vinden? Check deze pagina van de receptenindex voor het overzicht van alle paasrecepten die op de website staan. Alle nieuwste paasrecepten die nog voor de paasdagen geplaatst worden vind je hier ook terug.

Paasbrunch recepten

Paasbrunch recepten

Paasbrunch recepten, de lekkerste receptinspiratie voor de gevarieerde paasbrunch. Want je wilt niet ieder jaar hetzelfde doen toch? Al zijn er natuurlijk altijd enkele toppers van paasrecepten die vaker terugkomen. Zo kan een paasbrunch bij mij thuis niet zonder tulband, en een eitje.

In dit artikel hebben we de paasbrunch recepten verdeeld in verschillende categorieën. Ei-gerechten, gerechtjes om te delen, andere paasbrunch recepten en tot slot tippen we je nog een paar zoete paasrecepten. Lekker om mee af te sluiten.

Makkelijke paasrecepten

Bij Brenda Kookt gaan we voor kleine moeite met groots resultaat. Het hoeft helemaal niet moeilijk of ingewikkeld te zijn om een paasbrunch te serveren. De gerechten in dit artikel zijn allemaal makkelijke paasrecepten. Zonder lange ingredientenlijst of lange bereiding.

De makkelijke paasrecepten kun je veelal van te voren voorbereiden, zodat je alvast wat dingen eerder kunt klaarmaken. Tip: in dit artikel vind je lekkere paasrecepten. Kies er bijvoorbeeld 2 of 3 uit en vul dit aan met broodjes en beleg van de supermarkt. Zo zet je eenvoudig een heerlijke en gevarieerde paasbrunch op tafel.

Ei recepten pasen

Ei-gerechten voor bij de paasbrunch

Als je aan pasen of de paasbrunch denkt dan denk je vast ook direct aan een eitje. Een eitje hoort nou eenmaal bij Pasen. Je kunt natuurlijk gaan voor een gewoon gekookt eitje, maar je kunt ook juist een lekker gerecht bereiden met ei.

Hieronder tippen we je een aantal hele lekkere ei-gerechten die perfect passen bij de paasbrunch. Van eiersalade tot omeletkrans, salade of eimuffins. Voor welke ga jij?

Paasbrunch recepten

Hartige paasbrunch recepten

Naast een gerechtje met ei is het ook lekker om andere hartige paasbrunch recepten op de brunchtafel te zetten. Zo kun je een gevarieerde brunch samenstellen met verschillende hapjes. Ga bijvoorbeeld voor pannenkoekjes, een quiche of croissanthapjes.

Paasbrunch recepten om te delen

Gerechtjes om te delen

Naast losse gerechtjes is het ook leuk om een groter gerecht op tafel te zetten dat gedeeld kan worden. Zodat iedereen wat kan pakken wat hij of zij lekker vindt. De broodtaart met ei en spek is wat mij betreft een echte topper. Maar ook de carpaccio wraptaart is een hit! En wat dacht je van een complete brunchplank met wentelteefjes of verschillende mini clubsandwiches?

Vegetarische paasbrunch recepten

Veel van bovenstaande recepten bevatten vlees of vis, maar zeker niet allemaal. Vegetarische paasbrunch recepten zijn dan ook helemaal niet ingewikkeld om te maken. Ga voor een lekkere quiche of hartige taart, of een plaattaart met gegrilde groenten. Bij de broodtaart kun je het vlees bijvoorbeeld ook weglaten, dit geldt ook bij de club sandwich- en wentelteefjes brunchplanken.

Toetjes paasbrunch

Zoete paasbrunch recepten

Laten we een lekker toetje niet vergeten, lekkere zoete paasbrunch recepten. Een lekker zoet hapje om een gezellige brunch mee af te sluiten. Want voor een toetje hebben we altijd nog een gaatje toch?

Qua zoete paasbrunch recepten is er veel mogelijk. Ga voor een taart dat je in kleine puntjes snijdt, of een lekker toetje verdeeld over kleine glaasjes. De paastiramisu is een hit! Maar ook de cruffins kunnen wat mij betreft niet ontbreken bij een lekkere brunchmaaltijd.

2 reacties

Gurty Meijer

Mag ik alstublieft het recept van broodtaart zalm en komkommer. Ik kan het nergens vinden. Ik wil zo graag met Pasen maken van de kids en kleinkinderen. Met vriendelijke groetjes Gurty Meijer

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

HoiGurt, dit is het recept van het brood met zalm en komkommer: https://brendakookt.nl/recepten/broodtaart-met-zalm-en-komkommer/

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op