Broccolisoep
Bewaren
Vandaag heb ik een weer een lekker makkeljik simple sunday recept voor je. Gewoon, omdat je op zondag soms iets lekker makkelijks wilt eten. En ook nog een beetje gezond. En wat is er op zondag lekkerder dan een kom soep met een broodje? In dit geval een broccolisoep.
Broccolisoep zelf kan misschien een beetje saai zijn, daarom spice ik de broccolisoep op met extra toppings. In dit geval voeg ik creme fraiche, groene pesto, gerookte kopreepjes en amandelschaafsel toe. Lekker!
Broccolisoep met groene pesto
Het lijkt misschien moeilijk om zelf soep te maken, maar dat is het niet. Het juist ontzettend makkelijk om zelf deze broccolisoep te maken, binnen 20 minuten staat dit op tafel. En wat ook fijn is: het is een hele simpele manier om meer groenten te eten. Een kommetje broccolisoep is lekker gezond. Lekker en gezond.
Soep met een twist
Broccolisoep lijkt misschien saai, maar dat is het niet. Het is namelijk zeer geschikt om extra smaken aan toe te voegen.
In dit geval heb ik groene pesto aan de soep toegevoegd. En ik serveer de soep in dit geval met een lepel crème fraîche. Hierdoor wordt de broccolisoep lekker romig. Je kunt ook gerookte kipreepjes toevoegen, of snippers gerookte zalm als je daarvan houdt. En tot slot heb ik in dit geval nog wat amandelschaafsel toegevoegd. Maar je kunt bijvoorbeeld ook croutons gebruiken.
Dit groene soepje boordevol broccoli is nog gezond ook. Maak een lekkere grote pan zodat je de volgende dag nog een kommetje bij de lunch kunt nemen.
Soeprecepten
Naast deze soep kun je nog heel veel andere soorten soep maken. Ik tip je een aantal lekkere soeprecepten zodat je na deze broccolisoep met pesto nog meer recepten kunt uitproberen:
- Tomatensoep – basisrecept en variaties
- Courgettesoep
- Geroosterde pompoensoep
- Wortelsoep met kokos
- Venkelsoep met prei
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze broccolisoep
Stap 1
Snijd de ui en de knoflook fijn. Fruit dit in een beetje olijfolie aan in de pan. Schil de aardappel en snijd hem in stukken. Snijd van de broccoli een plakje van de stam. Het plakje gooi je weg, de rest van de broccoli snijd je in stukken. Dit gebruiken we allemaal.Stap 2
Voeg de broccoli en aardappel bij de pan samen met de bouillonblokjes en het water. Zorg ervoor dat de broccoli net onder water staat. Kook dit ongeveer 10 -15 minuten, tot de aardappel gaar en de broccoli beetgaar is.Stap 3
Pureer de soep met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en voeg de kipreepjes toe. Verwarm deze even mee.Stap 4
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan zodat het mooi bruin word.Stap 5
Serveer de soep met een lepel crème fraîche, beetje groene pesto en garneer met amandelschaafsel.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze broccolisoep
Stap 1
Snijd de ui en de knoflook fijn. Fruit dit in een beetje olijfolie aan in de pan. Schil de aardappel en snijd hem in stukken. Snijd van de broccoli een plakje van de stam. Het plakje gooi je weg, de rest van de broccoli snijd je in stukken. Dit gebruiken we allemaal.Stap 2
Voeg de broccoli en aardappel bij de pan samen met de bouillonblokjes en het water. Zorg ervoor dat de broccoli net onder water staat. Kook dit ongeveer 10 -15 minuten, tot de aardappel gaar en de broccoli beetgaar is.Stap 3
Pureer de soep met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en voeg de kipreepjes toe. Verwarm deze even mee.Stap 4
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan zodat het mooi bruin word.Stap 5
Serveer de soep met een lepel crème fraîche, beetje groene pesto en garneer met amandelschaafsel.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
17 reacties
Mariska
Voor hoeveel personen in dit recept?
Eline
Oh wat een heerlijke soep is dit! En goed vullend ook. Voor mij niet de amandelen erbij. Zeker voor herhaling vatbaar.
marjolein
Super!!!!!!
Edit Bartos
Het was een hele lekkere soep!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lekker hoor
Hildegard
Hallo als ik de soep voor 8 personen wil maken moet ik dan wel alles x2 doen. Mvg.
Frederike
Ik wil dit recept graag vegetarisch maken. Dan laat ik dus de kip weg, en vervang ik de kippenbouillon door groentebouillon of kruidenbouillon. Kan dat op deze manier, of heb je nog een suggestie ter vervanging?
Agnes
Zojuist 2 kommen van deze broccolisoep gehad. Ik ben fan!
Joan
Brenda, de kipreepjes. Is dat gerookte kip of gesneden kipfilet?
Hanneke
Vandaag deze soep gemaakt, was echt heerlijk!
Marielle
Is zo lekker! Gezond en makkelijk! Staat bij mij zeker 1x in de 2weken op het menu:)
Anne
Leuk idee om er pesto door heen te doen! Zelf maak ik broccolisoep meestal gewoon met aardappel en bouillon, zonder creme fraiche, dan smaakt het net wat lichter.
Ina
Wat een schitterende foto! Ik ben zo blij dat ik niet kleurenblind ben, en zo al de verschillende groenen en de caramel accenten van brood en amandelen kan apprecieren! En je soep klinkt heerlijk, vooral met dat beetje pesto op het laatst erdoor!
Martine
Ik hou niet van broccoli, maar deze soep moet ik misschien toch maar eens proberen. Ziet er erg lekker uit.
Brenda Kookt
Ik ben benieuwd wat je er van vindt. De combinatie broccolisoep met pesto is heerlijk.
Marlyssa
Ja lekker!! Deze variant klinkt ook goed:)
Brenda Kookt
Hi Joan, in dit geval ging ik voor gerookte kip in reepjes.
Brenda Kookt
Wat leuk om te horen Mariëlle :) Dat herinnert mij er aan dat ik ook nodig weer een broccolisoepje moet maken