Ga naar de inhoud

Stoofpeertaart met speculaas en witte chocolade

Een echte herfsttaart. Een heerlijke stoofpeertaart met speculaas en witte chocolade. Yum, dat is genieten!
20 minuten Voorbereidingstijd
1 uur Bereidingstijd
Delen op
Stoofpeertaart met speculaas en witte chocolade

Stoofpeertaart met speculaas en witte chocolade

We zitten in een zoete week 😉 Na de speculoos kwarktaart met kruidnoten van afgelopen vrijdag deel ik vandaag weer een heerlijk taartrecept met je. Want dat is namelijk traditie hier op Brenda Kookt op 27 november, mijn verjaardag 🙂 Deze keer een heerlijke wintertaart, stoofpeertaart met speculaas en witte chocolade.

Een heerlijke taart (of cake) gevuld met zoete stoofpeertjes, speculaaskruiden én witte chocolade. Smullen!

Stoofpeertaart met speculaas en witte chocolade

Stoofperen

Stoofperen eet ik meestal ‘los’ bij de maaltijd, als bijgerecht. Net zoals velen met de kerstdagen doen. Mijn favoriete recept om stoofperen te garen is dit recept met cassislimonade. Hiervan worden de peertjes mooi rood en zoet.

Ik kreeg nu stoofperen uit de tuin van mijn schoonzus, en had er dus mer dan genoeg. Ik vond het leuk hier eens wat anders mee te doen. Ze te verwerken in een recept. Het werd deze heerlijke taart, stoofpeertaart met speculaas en witte chocolade.

Stoofpeertaart met speculaas en witte chocolade

Stoofpeertaart met speculaas en witte chocolade

Een stoofpeertaart dus, al kun je het ook een stoofpeercake noemen. Want voor deze taart gebruik ik cakebeslag als basis. Aan het cakebeslag voeg ik speculaaskruiden toe, én gehakte witte chocolade. Het beslag verdeel je over de bakvorm (in dit geval een ronde, maar je kunt natuurljk ook een standaard cakeblik gebruiken voor een rechte vorm) en hierover verdeel je de al gegaarde stoofperen.

Bak de stoofpeertaart met speculaas en witte chocolade af in de oven. Laat de taart hierna afkoelen voor je hem aansnijdt.

Eventueel kun je over de bovenkant van de taart nog extra gesmolten witte chocolade verdelen. Zorg ervoor dat de taart helemaal afgekoeld is voor je dit doet. Laat de chocolade opstijven en snijd de stoofpeertaart aan.

Andere stoofpeer recepten

Heb je de smaak te pakken en wil je vaker variëren met het verwerken van stoofperen in recepten? Dat kan! Je kunt stoofpeertjes namelijk verwerken in zoete recepten, zoals ik bij deze taart deed, maar ook in hartige maaltijden. Zoals een plaattaart, salade of broodje. Je kunt alle kanten op, ik zou zeggen probeer het lekker uit. Ik geef je een paar tips:

Stoofpeertaart met speculaas en witte chocolade

Ingrediënten

punten

Extra benodigd

  • Springvorm met een diameter van 19 cm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze stoofpeertaart met speculaas en witte chocolade

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 1 uur
Stap 1
Vet een springvorm in, plaats eventueel een bakpapiertje in de vorm. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2
Stap 2

Mix de boter met de suiker. Klop dit tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat. Meng hierna één voor één de eieren door het mengsel. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel, de speculaaskruiden en vanille-essence toe en mix dit goed door.

3
Stap 3
Roer de gehakte witte chocolade door het beslag.
4
Stap 4
Giet het beslag in de vorm en verdeel hierover de halve stoofperen. Druk de stoofperen een beetje in het beslag zodat ze er half in liggen.
5
Stap 5
Bak de taart in 50 tot 60 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken, als de prikker er droog uit komt is de cake gaar.
6
Stap 6
Laat de stoofpeertaart op een rooster afkoelen.
7
Stap 7
Verdeel als de stoofpeertaarttaart is afgekoeld eventueel gesmolten witte chocolade over de taart.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Grazing table Beemster kaas
Tarte tartin van sjalot en wortel
Romige kerstbroodjes
Sinterklaas Eton Mess Plank

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op