Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Complete high tea

High tea recepten07

De afgelopen week stond de High Tea centraal op Brenda Kookt. Er zijn recepten voor zoete en hartige hapjes voorbij gekomen en ook heb ik mijn tips voor het organiseren van een high tea met je gedeeld, klik hier om de tips na te lezen. In deze blogpost geef ik je de recepten voor een complete high tea. Eigenlijk is het een meer dan complete high tea, ik geloof namelijk niet dat 1 persoon deze hapjes in 1 middag allemaal kan eten ;) Dit artikel kun je als leidraad gebruiken bij het organiseren van een high tea, zo kun je zelf jouw ideale high tea samenstellen.

Voordat je gaat bepalen welke hapjes je gaat maken is het handig dat je bedenkt hoe je wilt dat je high tea eruit gaat zien. Wil je meerdere gangen serveren, of zet je alles in één keer op tafel, in een soort buffetvorm? En hoe uitgebreid wordt de high tea. Hier lees je meer over de keuzes die je allemaal nog meer kunt maken.

Mijn ideale high tea bestaat uit meerdere gangen. We beginnen met hartige hapjes, gevolgd door sandwiches, daarna een scone, en we sluiten af met zoete hapjes. Per gang geef ik je een aantal heerlijke recepten. Ter indicatie kun je voor een uitgebreide high tea de volgende aantallen per persoon rekenen: 4 hartige hapjes, 2 tot 3 kleine sandwiches, een scone en 4 zoete hapjes.

Klik op de naam van het gerecht om het recept te bekijken

Hartige gang

High tea recepten05

Sandwiches

Vaak worden er mini sandwiches geserveerd bij een high tea. De sandwiches kun je beleggen met van alles en nog wat, ik geef je een paar suggesties.
Sandwiches kun je ook vervangen door bijvoorbeeld een bruschetta, broodtaart of broodstokje of wraps

 • Eiersalade
 • Kaas met jam
 • Kipsalade
 • Roomkaas, komkommer en zalm
 • Ham/preisalade
 • Tonijnsalade

 

High tea recepten04

Scone

Bij een high tea mag een scone zeker niet ontbreken. Zelfgebakken scones zijn het lekkerste als ze net uit de oven komen, maar je kunt ze ook een paar dagen bewaren en zelfs invriezen. Hierbij zijn de scones het lekkerste als je ze nog even kort in de oven verwarmt voor je ze serveert.

High tea recepten03

Zoete gang

Het zijn zoveel heerlijke hapjes dat ik zelf niet kan kiezen welke mijn favoriet is. Ik ben fan van de hartige hapjes, maar als ik dit rijtje zo zie is zoet toch ook super lekker. Als het maar niet té veel is. Welk(e) hapje(s) maak jij het liefst klaar voor een high tea?

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

14 Reacties

 1. Elseline 28 april 2014 om 08:05

  Heel handig dit artikel, want we zijn van plan om zaterdag met een paar meiden te gaan high tea-en. Nu hebben we genoeg inspiratie :)

  1. Brenda Kookt 28 april 2014 om 10:06

   Nou, komt dat even goed uit! Veel plezier met de voorbereiding en eet smakelijk zaterdag :)

 2. FOOD by Dila 29 april 2014 om 13:35

  Dit artikel komt als geroepen, ga binnenkort namelijk een high tea organiseren voor mijn verjaardag!

 3. Els 29 april 2014 om 21:54

  haha, al die superlekkere zoete hapjes; valt niet uit te kiezen! Je high tea week was leuk om te volgen. Reminds me dat ik er binnenkort ook maar weer eens 1 moet organiseren voor vriendinnen!

 4. Maura - YLT 1 mei 2014 om 11:12

  Ojeee, deze wilde ik eerst niet openen, maar heb het toch gedaan. Echt onweerstaanbaar klinkt het allemaal hah, niet goed ;) de koffiecake en rocky road staan op mijn baklijst.

 5. Nikki 2 februari 2015 om 19:35

  Hoi Brenda, bedankt voor de inspirerende recepten! Vanuit mijn bedrijf Het vrolijke dametje organiseer ik Vintage High Tea’s aan huis. Ik ga zeker recepten van jou uitproberen. Vooral het bladerdeeg hapje met pompoen klinkt lekker! Groetjes Nikki

 6. Gerda 31 augustus 2015 om 14:10

  Gaaf zeg! Wat zitten hier leuke gerechtjes bij. Ik ga er zeker een paar proberen! groetjes Gerda

 7. Hennie in 't Veen 14 december 2015 om 12:06

  Hallo Brenda

  Ik zag vorige week een hartig hapje met aubergine, mozzerella en nog iets, waarbij je ook courgette kon gebruiken.
  Zou je mij dat kunnen mailen?

  Alvast bedankt!
  Hennie

 8. Rachel 28 september 2017 om 16:08

  Ik heb laatst zo’n set gekocht dat uit drie plateautjes bestaat. Nu lekker high tea’en met de vriendinnetjes. Dank voor de lekkere tips – met name de hartige variant lijkt me lekker.

 9. imme 26 oktober 2017 om 19:23

  heyy
  zo leuk, lekker.
  heel veel nieuwe ideetjes voor mij high tea

  Thanks x
  Imme

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *