Bijgerechten
Zelf naanbrood maken
Gegrilde pastinaak met truffelmayo en parmezaan
Bechamelsaus maken
Pompoen-geitenkaassalade met granaatappelpitjes
Rode portsaus recept
Knoflooksaus maken
Mayonaise maken
Krokante spruitjes met pesto-citroendip
Plaattaart met druiven en gekarameliseerde ui
Citroen-Parmezaan aardappeltjes
Sperziebonensalade met feta en citroendressing
Artisjoksalade met cherrytomaten en kikkererwten
Panzanella met perzik en aardbeien
Capreseplank met pesto
Aardappelspies met spek en courgette
Meloensalade met mozzarella en kruidendressing
Kip-pesto quiche
IJsbergsalade met avocado, spek en ei
Pittige garnalensalade met avocado en limoendressing
Aspergepakketjes met brie en honing
Pastasalade met Parmezaanse kaas dressing
Mexicaanse maissalade met tortillacroutons
Kip cordon bleu gehaktbrood
Zoete drumsticks met speculaaskruiden
Galette met gekarameliseerde ui en tijm
Zoeteaardappel hasselbacksĀ met knoflook en tahinsaus
Geroosterde bloemkool met aardappeltjes en kaas
Gevulde pompoen met spinazie en feta
Spinaziesalade met zoete aardappel
De lekkerste bijgerechten
Naast het hoofdgerecht zijn bijgerechten natuurlijk ook onmisbaar bij een etentje of diner. Een bijgerecht is een aanvulling op vlees, vis of vegetarisch hoofdgerecht. Op deze pagina vind je tal van de lekkerste bijgerechten. Lekkere aardappeltjes en groentegerechten maar ook salades en dressings. Kijk lekker rond, er zit vast iets lekkers voor je tussen dat bij het diner past.
Wat is een bijgerecht?
Een bijgerecht is een gerecht dat je serveert bij de maaltijd, bij het hoofdgerecht. Het hoofdgerecht wordt in dat geval gezien als een groter stuk vlees of vis of groenten. Dit hoofdgerecht kleed je aan of vul je aan met verschillende bijgerechten.
Bijvoorbeeld aardappeltjes, geroosterde groenten of een salade. Een gerecht dat je erbij serveert. Bijgerechten worden meestal apart van het hoofdgerecht geserveerd, in schaaltjes of kommetjes. Zodat de gasten zelf kunnen opscheppen.
Bijgerechten recepten
Mijn favoriete bijgerecht zijn de lekkerste aardappeltjes uit de oven. Dit zijn geroosterde krieltjes of aardappeltjes op smaak gebracht met knoflook, rozemarijn en kerrie. Al jaren is dit een van de populairste recepten van de website.
Aardappelen zijn ook een van de populairste bijgerechten. Je kunt ze op verschillende manieren klaarmaken zodat het telkens anders is. Patat of friet, gebakken in de koekenpan, aardappelkroketjes of -puree. Hier op deze pagina vind je ze allemaal terug.
Wat als bijgerecht niet mag ontbreken zijn groenten. En die zijn er natuurlijk in allerlei vormen, maten en soorten. Die kun je dan ook weer op allerlei manieren klaarmaken. Geroosterde groenten in de oven doen het altijd goed. Breng de groenten op smaak met kruiden en voeg wat olijfolie toe en je schuift het zo de oven in. Of bereid het op de barbecue, dat is natuurlijk ook ontzettend lekker.
Een ander populair bijgerecht is een salade. Als je salade als bijgerecht serveert ga dan niet voor een maaltijdsalade. Dus geen salade met pasta, veel vlees of vis of aardappeltjes. Maar een salade op basis van groenten met bijvoorbeeld wat kaas of gebakken spekjes. De salade is in dit geval niet de ster van de maaltijd, maar complementair aan het hoofdgerecht. Een lekkere (frisse) aanvulling op de hoofdmaaltijd.