Kruidige appelcake en roomkaasfrosting
Bewaren
Heb je zin om dit weekend de keuken in te duiken voor een lekker bakrecept? Ga dan voor deze kruidige appelcake met roomkaasfrosting. Een heerlijke smeuiige herfstcake met kaneel, gember en appel. Met roomkaasfrosting en walnootjes. Simpel om te maken, en zo lekker!
Sommigen dingen zijn typisch herfst. En daar zijn gerechten met appels er een van. Dit is natuurlijk dé tijd om verse appels te plukken. Lekker om te verwerken in appelflappen, appeltaart en appelcakes. En in die laatste categorie tip ik je vandaag een heerlijk recept.
Een appelcake die iets anders is dan je gewend bent. Met extra kruiden, een smeuïge textuur. De kruidige appelcake met frisse roomkaasfrosting.
Kruidige appelcake met roomkaasfrosting
Dit recept ben ik een keer tegengekomen via Pinterest. Al een tijdje stond het op mijn to-make lijstje. Uiteindelijk was hij zo lekker, weer eens wat anders dan een standaard Hollandse appelcake, dat ik hem hier ook graag met je deel. Het oorspronkelijke recept is van Fiona van Just so Tasty.
Hoe maak je kruidige appelcake met roomkaasfrosting?
De kruidige appelcake is een simpele cake om te maken. Al heb je er wel wat meer ingrediënten voor nodig dan we van een simpele cake gewend zijn.
De droge ingrediënten (de bloem, bakpoeder, baksoda, zout , kaneel, gember en nootmuskaat) meng je in een kom. In een ander kom mengen we de vloeibare ingrediënten (olie, suiker, eieren en vanille). Hier gaan ook appelmoes en geraspte appel door.
Deze twee meng je door elkaar en verdeel je over de bakvorm. In dit geval heb ik een vierkante brownievorm van 21×21 cm gebruikt. Wees vrij om een andere vorm gebruiken, bijvoorbeeld een springvorm van 20-21 cm voor een ronde cake.
Na 40 tot 45 minuten is de cake goudbruin en gaar gebakken. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is. Laat de appelcake hierna afkoelen.
Als de appelcake is afgekoeld verdeel je roomkaasfrosting van boter met roomkaas en poedersuiker erover. Garneer de cake eventueel met grof gehakte walnootjes.
Bewaar de kruidige appelcake met roomkaasfrosting (afgedekt met bijvoorbeeld huishoudfolie) in de koelkast.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het complete uitgewerkte recept.
Recepten met appel
Heb je trek gekregen in andere herfstbaksels met appel? Of heb je zoveel appels geplukt dat je ze echt moet verwerken in andere recepten omdat je ze anders niet op krijgt? Dan tip ik je graag deze recepten met appel.
Stuk voor stuk heerlijke recepten met appel:
Ingrediënten
Voor de frosting:
Extra benodigd
- bakvorm van 21x21 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kruidige appelcake en roomkaasfrosting
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden.Stap 2
Vet een bakvorm in en bekleed het met bakpapier.Stap 3
Meng de bloem met bakpoeder, baksoda, zout , kaneel, gember en nootmuskaat.Stap 4
Klop in een kom de olie, suiker, eieren en vanille. Meng ook de appelmoes en geraspte appel erdoor.Stap 5
Meng het bloemmengsel door de natte ingrediënten en verdeel het mengsel over de met bakpapier bekleedde bakvorm.Stap 6
Bak de appelcake in 40 tot 45 in de oven goudbruin en gaar. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is. Laat de appelcake hierna afkoelen.Stap 7
Voor de roomkaas frosting; klop de boter romig. Klop hierna de roomkaas erdoor. Meng het mengsel tot slot met de poedersuiker. Bewaar dit mengsel in de koelkast.Stap 8
Verdeel als de appelcake is afgekoeld de roomkaas-frosting over de cake. Verdeel hierover grof gehakte walnoten.Stap 9
Snijd de cake hierna aan.afgedekt in de koelkast kun je de cake nog een aantal dagen bewaren.
Ingrediënten
Voor de frosting:
Extra benodigd
- bakvorm van 21x21 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kruidige appelcake en roomkaasfrosting
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden.Stap 2
Vet een bakvorm in en bekleed het met bakpapier.Stap 3
Meng de bloem met bakpoeder, baksoda, zout , kaneel, gember en nootmuskaat.Stap 4
Klop in een kom de olie, suiker, eieren en vanille. Meng ook de appelmoes en geraspte appel erdoor.Stap 5
Meng het bloemmengsel door de natte ingrediënten en verdeel het mengsel over de met bakpapier bekleedde bakvorm.Stap 6
Bak de appelcake in 40 tot 45 in de oven goudbruin en gaar. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is. Laat de appelcake hierna afkoelen.Stap 7
Voor de roomkaas frosting; klop de boter romig. Klop hierna de roomkaas erdoor. Meng het mengsel tot slot met de poedersuiker. Bewaar dit mengsel in de koelkast.Stap 8
Verdeel als de appelcake is afgekoeld de roomkaas-frosting over de cake. Verdeel hierover grof gehakte walnoten.Stap 9
Snijd de cake hierna aan.afgedekt in de koelkast kun je de cake nog een aantal dagen bewaren.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Ineke
Heerlijke cake, ook lekker met wat rozijntjes erin. Prima recept , zeker in de herfst!