Pasta recepten
OrzoĀ met groene asperges en citroenĀ
Gevulde kip met pesto en pastaĀ
Caprese pastasalade
Pasta florentine met zalm
Spaghetti met kip en mozzarella in citroen-knoflooksausje
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Groentelasagne met bechamelsaus
Pastaschotel met kip en rode pesto
Ravioli pannetje met tomatensaus
Pasta met bloemkool in tomatensaus
Pasta pesto pannetje
Mac and cheese met bloemkool
Spaghetti met broccolipesto
Pastasalade caprese met perzik
Pasta pesto met zalm en feta
Polenta met spinazie, ei en tomaatjes
Gebakken gnocchi met paddenstoelen en pestodressing
Eenpanspasta met tomatensaus – campingrecept
Pastasalade met Parmezaanse kaas dressing
Italiaanse gehaktschotel met tomatensaus
Melanzane pastaschotel
Pasta carbonara recept
Ravioli-schotel met champignons en spinazie
Gnocchi traybake met groene pesto
Pasta met broccolipesto en gegrilde groenten
Romige lentepasta met doperwten
Pasta met spinazie en romige tomatensausļæ¼
Pastaschotel met tomatensaus en kaas
Groene pasta pesto met broccoli en spinazie
Wat eten we deze week?
Weekmenu
Sperziebonenstamppot met gerookte kip
Pastaschotel met tonijn en rode pesto
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Kip pesto wraptaart
Hartige taart van courgette en champignons
Chicken Tikka Massala (uit de slowcooker)
Ontbijtquiche van croissantdeeg met spek
Pasta recepten, voor ieder wat wils!
Pasta, ik ben er dol op! Het fijne is dat je pasta bij iedere gelegenheid kunt serveren. Als je in je eentje eet, of juist met een grote(re) groep. In de zomer ga je voor een frisse pastasalade terwijl in de winter niets lekkerder is dan een schaal warme lasagne. Pasta recepten en pastasoorten zijn er in overvloed, er is zoveel keuze! Zo kun je lekker blijven variƫren en wordt het nooit saai.
Pasta recepten
Pastagerechten kunnen het hele jaar door, en dat zie je ook terug in mijn recepten. Op een mooie zomerdag is de pastasalade met fruit ideaal, en ga in de winter eens voor de boerenkoollasagne. Maar ook een traditionele bolognesesaus mag natuurlijk niet ontbreken. Met mijn saus maak je de lekkerste spaghettibolognese, of ga je liever voor de lasagne bolognese? Ook dat recept staat er tussen. Maar misschien wil je wel eens iets nieuws proberen, ga dan voor de pasta met pompoensaus of met mango.
Alle recepten hier op brendakookt.nl zijn gemakkelijk te maken en de meeste zijn ook nog eens snel klaar. Heb je zin in een lekker snel pastarecept? Of heb je voldoende tijd om de saus lekker te laten sudderen? Hier vind je pastarecepten voor iedere gelegenheid. Zoals:
- Pasta pesto
- Pastasalades
- Lasagne recepten
- Pasta met gehaktballetjes
- Spaghetti carbonara
- Pasta met zalm en spinazie
- Pasta met stoofvlees
Kijk hieronder lekker rond bij mijn verzameling pastarecepten. De ingrediĆ«nten die ik gebruik zijn bij iedere supermarkt verkrijgbaar, en dus toegankelijk voor iedereen. Of je nu in de stad of klein dorpje woont.Ā Ā Heb je een van mijn pastarecepten gemaakt? Laat mij via social media het resultaat zien, dat vind ik super leuk om te zien. Ik wens je heel veel kookplezier, en eet smakelijk!
Makkelijke en snelle recepten
Pasta is een ideale makkelijke maaltijd. Handig na een werkdag of op andere momenten wanneer je weinig tijd hebt om te koken en toch een verantwoorde maaltijd op tafel wilt zetten. De recepten van mijn blog staan vaak al binnen een half uur op tafel. Macaroni en spaghetti staat bij vele huishoudens regelmatig op tafel. De ene keer met tomatensaus en gehakt en de andere keer met een romige saus. Het recept voor macaroni stroganoff en een spaghetti carbonara mocht dan ook niet ontbreken op mijn website. Voor spaghetti carbonara vind je zelfs meerdere recepten. Eentje op de traditionele manier met ei, maar ook een variant zonder zodat jonge kinderen en zwangere vrouwen er ook van kunnen genieten.Ā Ā Een andere favoriet van mij is pasta met spinazie en zalm. Dit gerecht is super snel klaar, en ontzettend lekker. Ideaal als je bijvoorbeeld een avondje alleen eet of heel weinig tijd hebt om te koken als vrienden komen eten.
Welke pastaās zijn er?
Op het gebied van gedroogde pasta is er ontzettend veel keus. Kleine soorten zijn ideaal voor in de soep. Lange pasta, zoals tagliatelle en spaghetti, zijn beter geschikt voor een recept met pastasaus. Korte of holle vormpjes kunnen prima in een pastasalade. Daarnaast heb je nog pasta met vulling zoals ravioli of diverse gekoelde varianten. Kies je voor verse pasta? Dan is de maaltijd helemaal snel klaar, de kooktijd is in dat geval namelijk korter.
Pasta kook je volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Gebruik ik spaghetti in een pastarecept maar eet je liever tagliatelle? Dan vervang de je pastasoort. Omdat je zo kunt variĆ«ren met deegsoorten, is het mogelijk om elk recept steeds weer een verrassende twist te geven.Ā Heb je zin en tijd om wat uitgebreider te koken? Maak dan eens je pasta zelf! Dit is leuk om te doen en ook nog eens erg lekker. Het enige wat je nodig hebt is eieren, olijfolie, zout, bloem en niet te vergeten een pastamachine.
Variƫren met lasagne
Ben je gek op lasagne? Dat treft, ik ook! Daarom staan er meerdere recepten voor lasagne op brendakookt.nl. De heerlijke ovenschotel met pasta, gehakt en bechamelsaus is wat mij betreft echte comfortfood. Nu is het traditionele recept lasagne bolognese al om te smullen, maar met lasagnebladen kun je ook uitstekend variƫren.
In mijn verzameling van lasagnerecepten staan smakelijke en meerdere verrassende combinaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van de topper lasagne al forno, een lunchrecept a la caprese of een Griekse moussaka lasagne? Wil je liever een koolhydraatarm recept? Ga dan voor het recept met courgette.
Bewaartips voor pasta of pastasaus
Eten weggooien is zonde. Heb je teveel pastasaus gemaakt? Vries dan porties in. Zorg ervoor dat je de resterende saus snel terugkoelt. Dit kan door de pan in ijskoud water te zetten. Verpak de saus vervolgens in bakjes of zakjes. Zet de datum en inhoud erop en doe het in de vriezer. Restjes van een lasagneschotel kunnen ook heel goed worden ingevroren.
Het beste is om de pastasaus of het pastagerecht een avond van te voren uit de vriezer te halen en deze langzaam te laten ontdooien in de koelkast. De volgende dag kook je een pastasoort naar keuze en verwarm je de saus in een hapjespan en klaar is je maaltijd. Het opwarmen van bijvoorbeeld een ovenschotel met pasta (zoals lasagne) doe je in de oven. Dit geeft het lekkerste resultaat.