Ga naar de inhoud

26x Groentereeks

26x Groente-Reeks txt

Eind 2012 gaf ik mezelf de volgende opdracht: bedenk bij iedere letter uit het alfabet een gerecht waarbij groente of fruit in de hoofdrol staat. Deze challenge noemde ik de 26x groentereeks. Ik kan je zeggen: mission completed!

Bij een aantal letters had ik direct gerechten bedacht die ik hieraan wilde koppelen. Zo wist ik in maart dat de E voor Erwtensoep oftewel Snert zou staan. In het voorjaar had ik hier niet bepaald trek in, dus moest dit recept wachten tot het najaar dan pas zou ik het gaan maken. De W was voor een recept met Witlof, ook dat stond vast want ik ben gek op witlof. Daarom maakte ik dit recept al in maart. Echter was ik dit in september alweer vergeten en dus schreef ik nog een artikel over witlof, deze keer uit de oven. Hierdoor zijn het geen 26 maar 27 recepten in de 26x groentereeks.

Vooral in het begin van het jaar was ik goed bezig, om de week verscheen er een recept op het blog dat ik in deze reeks toevoegde. In de zomer vergat ik mijn voornemen een beetje en daarom moest ik tegen het einde van de zomer en de herfst flink aan de bak (of aan de kook) om ervoor te zorgen dat ik eind december alle letters van het alfabet had ingevuld.
Ik moet bekennen dat ik hierdoor aan het einde van het jaar steeds creatiever werd in het invullen van de letters. Dit komt ook doordat ik de makkelijke letters vrij snel had ingevuld waardoor de lastige letters overbleven (denk aan de I, N, X, Y en V). Ook is het voorgekomen dat recepten al op het blog stonden en daarna pas aan de reeks werden gekoppeld. Aangezien ik zelf de regels van deze challenge bedacht vond ik het prima, het is namelijk een heel mooi lijstje met recepten geworden.

Voor de volledigheid heb ik de recepten in de 26x Groentereeks nog een keer bij elkaar gezet.

26x Groentereeks – de recepten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op