Ga naar de inhoud

Pannenkoeken

Camping-pannenkoek
Kruidnotenpancakes met speculaas-icing
Maanzaad-yoghurtpannenkoekjes met lemon-mandarijncurd
Haver-pannenkoekjes met banaan
Pannenkoeken met karamelappeltjes en honingslagroom
Red velvet pancakes
pannenkoekentaco's - vaderdag recepten
Pannenkoeken - basisrecept
Pannenkoekenspiesjes met aardbei
Weekmenu
Romige pasta met asperge en pesto
Maandag
Krieltjesschotel met groenten en tomatensaus
Dinsdag
Cajun kip met rijst en spinazie
Woensdag
Tandoorizalm met frisse salade
Donderdag
Vrijdag
Cheeseburger ovenschotel
Zaterdag
Burrito met kip en rijst
Zondag

De lekkerste pannenkoek recepten

Zin in pannenkoeken? Hier vind je de allerlekkerste pannenkoeken recepten op één pagina. Wel zo handig. Denk aan de ouderwetse pannenkoek met stroop en suiker, luchtige American pancakes of hartige pannenkoeken met kaas, spek of groente. Zo lekker!

Dit is altijd lekker om te eten. Als ontbijt, lunch, avondeten of zelfs als toetje. Ze zijn makkelijk om te maken, je kunt eindeloos variëren én iedereen lust ze. Of je nu een zoetekauw bent of liever hartig eet: met een goed pannenkoeken recept zit je altijd goed.

Zelf pannenkoeken maken: makkelijk en lekker

Pannenkoeken maken is makkelijk en ook nog eens lekker. Het beslag is eenvoudig te maken, je hebt weinig ingrediënten nodig én je kunt eindeloos variëren. Zelf bakken is leuk om te doen, ook samen met kinderen.

Pannenkoekenmix maken

Om zelf pannenkoeken te maken kan je natuurlijk een kant-en-klare pannenkoekenmix gebruiken, maar het is veel lekkerder om zelf pannenkoekenmix te maken. Het is net zo makkelijk, veel lekkerder én je weet precies wat erin zit. Het enige wat je nodig hebt is bloem, eieren, melk en een snufje zout. Even mengen tot een glad beslag en je bent klaar om te bakken. Lekker!

Tips voor perfecte pannenkoeken

  • Laat het beslag even rusten (10-15 minuten) voordat je gaat bakken.

  • Gebruik een goede koekenpan met antiaanbaklaag.

  • Bak op middelhoog vuur zodat ze mooi garen zonder te verbranden.

  • Houd gebakken pannenkoeken warm onder aluminiumfolie of op een bord boven een pan heet water.

Bewaren

Maak een dubbele portie beslag en bewaar wat in de koelkast of vriezer. Zo heb je altijd een snelle maaltijd of traktatie achter de hand. Even opwarmen in de pan of magnetron en je kunt weer genieten van een lekker hapje.

Bananenpannenkoeken: gezond en snel

Liever iets voedzaams in de ochtend? Dan zijn bananenpannenkoekjes een uitkomst. Je maakt ze met banaan en ei, en voor extra bite kun je wat havermout toevoegen. Heerlijk met kaneel of een lepel yoghurt erbij. Yum!

Gezonde pannenkoeken

Wil je gezonder bakken? Gebruik dan volkorenmeel, speltmeel of havermeel in plaats van gewone bloem. Of maak er één met groente erin verwerkt, zoals courgette of rode biet. Voor zoete recepten kun je suiker vervangen door banaan of appelmoes. Ook heel lekker! En een stukje gezonder.

Hartige pannenkoeken

Ben je meer van hartig dan van zoet? Dan zijn hartige pannenkoeken echt iets voor jou. Denk aan een pancake met spek en kaas, spinazie en feta, of champignons met ui en kruidenkaas. Lekker om te serveren met een frisse salade erbij voor een complete maaltijd.

Probeer eens:

Pannenkoeken bakken - basisrecept
Pannenkoeken

Maak een account aan en sla je favo recepten op!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Wachtwoord*

Wil je samenwerken met Brenda Kookt?

Ik wil graag samenwerken