Ga naar de inhoud

Hapjes voor oudejaarsavond

Ben je opzoek naar een feestelijk hapje? In dit artikel delen we de lekkerste hapjes voor oudejaarsavond. Warm, koud, van simpel tot wat uitgebreider. Hier zit zeker wat lekkers voor je tussen!

Na de kerstdagen staat het volgende feest snel weer voor de deur, Oud & Nieuw. Na het kerstdiner ben je misschien even klaar met koken? Of misschien vind je het juist wel leuk om met oudejaarsavond uit te pakken?

In dit artikel vind je heel veel inspiratie voor de borrel op oudejaarsavond of nieuwjaarsdag. Al kunnen deze hapjes natuurlijk ook op alle andere 364 dagen van het jaar. Dus ik zou zeggen sla hem op en pak dit artikel boordevol borrelhapjes er ook op andere momenten van het jaar bij.

Hapjes recepten oudejaarsavond

Hapjes voor oudejaarsavond

Ik denk dat ik jullie niet hoef te vertellen dat ik dol ben op borrelhapjes en borrelplankjes. Ik vind het heerlijk, lekkerder dan snoep. Ik houd van de verschillende hartige hapje en vind het dan ook leuk om hiermee te variëren. Op de website staan inmiddels vele hapjes online. In dit artikel hebben we de hapjes voor oudejaarsavond (en alle andere avonden van het jaar) onderverdeeld in warme hapjes zonder vlees, warme hapjes met vlees, smeersels voor op een toastje, dips en koude hapjes.

Hier zit vast wat lekkers voor je tussen!

Hapjes recepten oudejaarsavond warm01

Warme hapjes zonder vlees

Een warm hapje bij de borrel doet het altijd goed. Met oudejaarsavond is het 2023 borrelplateau van pizzahapjes heel erg leuk (en lekker), maar ook een borrelbrood in de vorm van een kerstboom is natuurlijk feestelijk. Of ga je voor een van de andere warme hapjes?

Hapjes recepten oudejaarsavond warm 02

Warme hapjes met vlees

Ik moet zeggen dat wij wel vaak gaan voor een warm borrelhapje met vlees. Kiprolletjes met spek zijn een van mijn favorieten, ook een flammkuchen doet het altijd goed. En als je voor krokant wilt gaan dan moet je echt de crispy chicken strips gaan.

Hapjes recepten oudejaarsavond op toastje

Lekker smeren op een toastje

Lekkers voor op een toastje (of broodje) mag natuurlijk niet ontbreken. Je kunt talloze smeersels kopen, maar je kunt heel gemakkelijk ook wat lekkers maken. De kip-mango is bij ons thuis favoriet, samen met de romige selleriesalade en pesto-kaas. Voor welke ga jij op oudejaarsavond?

Hapjes recepten oudejaarsavond dips

Dips

Lekkers om te dippen (al kun je dit ook smeren). De anti-pasti borrel dip is super feestlijk! Al doet de loaded hummus het ook goed, én eigenlijk vind ik dat iedereen de Mexicaanse nachodip een keer geproefd moet hebben…

Hapjes recepten oudejaarsavond koud

Koude hapjes

Koude hapjes mogen uiteraard ook niet ontbreken, naast kaas en worst. De rosbiefrolletjes zijn altijd als eerste weg, maar de salami met roomkaas en kiprolletjes zijn hapjes die bij mij ook zeer regelmatig op tafel staan.

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op